Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Ja pamiętam często OBSŁUGUJĄCĄ TĘ RELACJE EP09-028.
Natomiast czy ktoś z forumowiczów ma wiedzę na temat zestawienia?Czy tak jak to było niegdyś cały skład był przypisany do jednej stacji czyli LUBLIN czy może część tego kwalifikowanego składu było z Grochowa ?
Na powyższym zdjęciu widać bordowy wagon Z2B Bautzen 91.
Przydział tych wagonów na pewno był do W-wa Grochów, ale czy wszystkie tego niestety już nie wiem. Niestety przez niską sprzedaż Z2B w malowaniu IC (ale nic dziwnego jak cena jest nieadekwatna do wykonania), nie zobaczymy tych wagonów wykonanych przez firmę Tillig w malowaniu bordowym.
Restauracyjny tak samo W-wa Grochów.
Na powyższym zdjęciu widać bordowy wagon Z2B Bautzen 91.
Przydział tych wagonów na pewno był do W-wa Grochów, ale czy wszystkie tego niestety już nie wiem. Niestety przez niską sprzedaż Z2B w malowaniu IC (ale nic dziwnego jak cena jest nieadekwatna do wykonania), nie zobaczymy tych wagonów wykonanych przez firmę Tillig w malowaniu bordowym.
Restauracyjny tak samo W-wa Grochów.
Czy z tych "igreków" w malowaniu papuga nie był zestawiony kiedyś Ex Czartoryski Lublin - Gdynia? Swoja droga ciekawe dlaczego malowali "igreki" w ten sposób?
Czy z tych "igreków" w malowaniu papuga nie był zestawiony kiedyś Ex Czartoryski Lublin - Gdynia? Swoja droga ciekawe dlaczego malowali "igreki" w ten sposób?
Dokładnie tak było. Wagony te jeździły w Czartoryskim. Widocznie Lublin chciał się w ten sposób wyróżnić, prawdopodobnie na tej samej zasadzie jak herby Łodzi malowane na odświeżanych ok. 10 lat temu wagonach przypisanych do stacji Łódź Fabryczna.
Dokładnie tak było. Wagony te jeździły w Czartoryskim. Widocznie Lublin chciał się w ten sposób wyróżnić, prawdopodobnie na tej samej zasadzie jak herby Łodzi malowane na odświeżanych ok. 10 lat temu wagonach przypisanych do stacji Łódź Fabryczna.
Czy pasowanie należy odczytać jako zgodność modelu z rzeczywistym odpowiednikiem składu Bystrzycy, czy raczej na zasadzie podobnej do barowego Tilliga do Kiepury w myśl zasady "na bezrybiu i rak ryba"?
Chciałbym odświeżyć nieco temat. Ostatnio powróciłem do Świata Kolei nr 3/2009. Podyktowane to było potrzebą odświeżenia wiedzy na temat wagonu 145A. Podczas przeglądania artykułu natrafiłem na zdjęcie na którym jest ów wagon wraz z wagonami : restauracyjnym Bautzen 89 oraz Z1A Henschel (malowanie "papuga"). Wg opisu pod zdjęciem wagony te (w ramach prezentacji dla prasy nowego wagonu 145A) zostaną podłączone do Ex "Bystrzyca". Zdjęcie wykonano na stacji Warszawa Wschodnia w dniu 25.05.1996r.
Czy ktoś się orientuje czy był to jedyny przypadek takiego "wzmocnienia" tego pociągu na tej stacji czy było to regułą? Czy w tym okresie wagon restauracyjny był do składu podłączany dopiero w Warszawie czy tylko ten jeden raz miało to miejsce i z reguły jechał od Lublina. Wreszcie od kiedy "Bystrzyca" dojeżdżała do Wrocławia?