• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

IC Bystrzyca

tcy

Znany użytkownik
Reakcje
74 0 0
W związku z wypuszczeniem przez ACME / Dream zestawu wagonów IC Bystrzyca, wrzucam kilka swoich fotek tego pociągu.
e05lublin29cs_1000px.jpg

Lublin 2001

g02lublin36cs_1000px.jpg

Lublin 2001

g03lublin36cs_1000px.jpg

EP09 ze zdjęcia powyżej odstawiona po przyjeździe w Lublinie.

i10motycz32cs_1000px.jpg

Motycz Leśny 2001

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
Ja pamiętam często OBSŁUGUJĄCĄ TĘ RELACJE EP09-028.
Natomiast czy ktoś z forumowiczów ma wiedzę na temat zestawienia?Czy tak jak to było niegdyś cały skład był przypisany do jednej stacji czyli LUBLIN czy może część tego kwalifikowanego składu było z Grochowa ?

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.837 15 0
Czy tak jak to było niegdyś cały skład był przypisany do jednej stacji czyli LUBLIN czy może część tego kwalifikowanego składu było z Grochowa ?
Na powyższym zdjęciu widać bordowy wagon Z2B Bautzen 91.
Przydział tych wagonów na pewno był do W-wa Grochów, ale czy wszystkie tego niestety już nie wiem. Niestety przez niską sprzedaż Z2B w malowaniu IC (ale nic dziwnego jak cena jest nieadekwatna do wykonania), nie zobaczymy tych wagonów wykonanych przez firmę Tillig w malowaniu bordowym.
Restauracyjny tak samo W-wa Grochów.

MichałK

Znany użytkownik
Reakcje
880 9 4
Na powyższym zdjęciu widać bordowy wagon Z2B Bautzen 91.
Przydział tych wagonów na pewno był do W-wa Grochów, ale czy wszystkie tego niestety już nie wiem. Niestety przez niską sprzedaż Z2B w malowaniu IC (ale nic dziwnego jak cena jest nieadekwatna do wykonania), nie zobaczymy tych wagonów wykonanych przez firmę Tillig w malowaniu bordowym.
Restauracyjny tak samo W-wa Grochów.
Ale może ACME będzie chciało je wypościć. Swoja drogą ciekawe co szykują na następny rok?

Michał_P

Znany użytkownik
Reakcje
182 27 0
Czy z tych "igreków" w malowaniu papuga nie był zestawiony kiedyś Ex Czartoryski Lublin - Gdynia? Swoja droga ciekawe dlaczego malowali "igreki" w ten sposób?
Dokładnie tak było. Wagony te jeździły w Czartoryskim. Widocznie Lublin chciał się w ten sposób wyróżnić, prawdopodobnie na tej samej zasadzie jak herby Łodzi malowane na odświeżanych ok. 10 lat temu wagonach przypisanych do stacji Łódź Fabryczna.

Ostatnio edytowane:

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.308 118 11
Czy ktokolwiek się orientuje jakie wagony restauracyjne można by podczepic pod zestaw ACME? Czy bordowe Warsy Tilliga bądź Sachsenmodelle się nadają?

Pozdrawiam

Michał

elektryk33

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Chciałbym odświeżyć nieco temat. Ostatnio powróciłem do Świata Kolei nr 3/2009. Podyktowane to było potrzebą odświeżenia wiedzy na temat wagonu 145A. Podczas przeglądania artykułu natrafiłem na zdjęcie na którym jest ów wagon wraz z wagonami : restauracyjnym Bautzen 89 oraz Z1A Henschel (malowanie "papuga"). Wg opisu pod zdjęciem wagony te (w ramach prezentacji dla prasy nowego wagonu 145A) zostaną podłączone do Ex "Bystrzyca". Zdjęcie wykonano na stacji Warszawa Wschodnia w dniu 25.05.1996r.
Czy ktoś się orientuje czy był to jedyny przypadek takiego "wzmocnienia" tego pociągu na tej stacji czy było to regułą? Czy w tym okresie wagon restauracyjny był do składu podłączany dopiero w Warszawie czy tylko ten jeden raz miało to miejsce i z reguły jechał od Lublina. Wreszcie od kiedy "Bystrzyca" dojeżdżała do Wrocławia?

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.580 500 107
Tak nieco odświerzając temat....jaki wagon, bar czy restauracyjny kursował w składzie "Bystrzycy" na samym początku ?

Drugie pytanie, od którego RJ pociąg poruszał się w relacji Lublin-Wrocław ?

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 5
Koleje w Polsce 4