Ostatnie upalne dni sprawiły , że miałem więcej czasu na rozpoczęcie projektu "Z" . I tak jak obiecałem będę tu zamieszczał zdjęcia z postępem prac. Po przeanalizowaniu kilku czynników (dostępna ilość miejsca) moja koncepcja uległa zmianie. Nie będzie to duża makieta tak jak miało to być do tej pory a 2 makiety. Jak na razie opiszę budowe tej pierwszej. Ma ona być takim wprowadzeniem do skali i dlatego nie chcę od razu zaczynać pracy przy dużej makiecie, a ew. błędy i eksperymenty "zostawić" na tej małej. Jej wymiary oscylują w granicach 70x40 cm. Łuki opierają się o torowisko symoblem 8510 , a proste to 8505 i 8500 . Taki "gleisplane" idealnie pasuje mi do górnej części moje szafy , na której będzie stać makieta. Druga makieta, dużo większa (2 części po 1,5 metra , z łukami 8230 i 8520) rozpocznie się po zebraniu funduszy na rozjazdy . Dodam, że jedna makieta będzie miała połączenie z drugą a za razem obie będą miały "wyjście na zewnątrz".
Oto układ torowy znaleziony na forum Z friends europe .de
Został on nieco uproszczony
Oto zdjęcia ułożonego torowiska.
Oraz postęp z ostatnich kilku dni (20-24.07)
W ciągu kilku dni makieta będzie zaszutrowana i wstępnie zazieleniona, zostanie postawiony budynek stacyjny i semafory świetlne
Oto układ torowy znaleziony na forum Z friends europe .de
Został on nieco uproszczony
Oto zdjęcia ułożonego torowiska.
Oraz postęp z ostatnich kilku dni (20-24.07)
W ciągu kilku dni makieta będzie zaszutrowana i wstępnie zazieleniona, zostanie postawiony budynek stacyjny i semafory świetlne
Załączniki
-
115,6 KB Wyświetleń: 1.816
-
148,3 KB Wyświetleń: 1.817
-
114,2 KB Wyświetleń: 1.826
-
137,2 KB Wyświetleń: 1.829
-
137,6 KB Wyświetleń: 1.829
-