• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Huta – BOLESŁAW

Reakcje
87 0 0
Witam.
Postanowiłem wybudować nową makietę, głównym motywem makiety będzie teren huty w czasie likwidacji. Na makiecie będzie znajdować się wielki piec, kotłownia, lokomotywownia i nieczynna bocznica kolejowa. Poza szybami górniczymi, które górowały nad Śląskiem również nie można zapomnieć o wielkich piecach. Większości z nich już nie istnieją, pozostało tylko kilka sztuk w naszym kraju.
Kilka fotek z początku budowy.

Załączniki

Fisz

Aktywny użytkownik
H0e
GGM
Reakcje
67 0 0
No przy tym wielkim piecu to jeszcze ogrom roboty :D Rzuć okiem na ten z Huty Pokój - w kwestii kolejowej ma skubany dość ciekawą historię, z obecnymi miesiącami włącznie.

Reakcje
0 0 0
Witam.
Postanowiłem wybudować nową makietę, głównym motywem makiety będzie teren huty w czasie likwidacji. Na makiecie będzie znajdować się wielki piec, kotłownia, lokomotywownia i nieczynna bocznica kolejowa. Poza szybami górniczymi, które górowały nad Śląskiem również nie można zapomnieć o wielkich piecach. Większości z nich już nie istnieją, pozostało tylko kilka sztuk w naszym kraju.
Kilka fotek z początku budowy.
*****j na środku i będzie zwieńczenie tego dzieła.

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.430 17 2
A ja myślałem, że to na mojej makiecie panuje obfita destrukcja. Ale kolega chyba przesadził. ;)
postaraj się trochę i nie rób kolejnego placu rozbiórki.
Kolego Univers chyba trochę przesadziłeś nawet jak Ci się nie podoba to można to wyrazić inaczej. Twój wpis wydaję się być prymitywny i nie smaczny, niczym prymitywnego gimnazjalisty )(n)
(bez urazy gimnazjalistów sam chodziłem do gimnazjum)

OP
OP
Paweł 1-87
Reakcje
87 0 0
No przy tym wielkim piecu to jeszcze ogrom roboty :D Rzuć okiem na ten z Huty Pokój - w kwestii kolejowej ma skubany dość ciekawą historię, z obecnymi miesiącami włącznie.
Jeśli chodzi na jakim piecu się wzorowałem to huty Bobrek, posiadam kilka zdjęć tego pieca.
Znajomy pracował przy takim wielkim piecu i wytłumaczył mi jego działanie.
*****j na środku i będzie zwieńczenie tego dzieła.
Jak Ci się niepodobna to spróbuj zbudować coś lepszego, a nie pisać głupie komentarze i się wymądrzać. Koniec tematu!!!!

Cała makieta nie będzie w fazie rozbiórki tylko częściowo, to będzie huta na początku likwidacji, tereny zielone też będą.

Reakcje
0 0 0
Jak Ci się niepodobna to spróbuj zbudować coś lepszego, a nie pisać głupie komentarze.
Zbudować coś lepszego? To nie byłby większy kłopot. Większy kłopot to zbudować coś gorszego...

Nie krytykuję ciebie tylko twoje "dzieło", które nazywasz makietą...
Pomalowane butelki, w tym jedna leży, wylany na środku dechy jakiś gips, czy coś, powyginane upaćkane niechlujnie w pięć sekund tory, pod nimi kawałki jakichś rurek czy plastików, obok wieczko od puszki? Kuźwa... co to ma być?

Dla mnie to nie makieta ani diorama tylko jakaś papranina.
Więcej wyczucia, bo moim zdaniem to co pokazałeś nie przypomina huty, nawet huty w ruinie - to nie jest modelarstwo tylko bałaganiarstwo albo specyficzne twoje indywidualne poczucie "artyzmu" jak to poniżej, które mi się nie podoba (czyli takie huk wi co):

(źródło obrazka: http://gadzetomania.pl/2009/04/10/dziwne-ale-prawdziwe-wypchane-myszy-rzeznicy)

Załączniki

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Buduję makietę 157