• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

HUBET Wasyliszki S.A.

OP
OP
hugwa

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Zarośnięte czy nie, jak będziesz mógł to pstryknij. Jaką to ma z grubsza wysokość? Jak na moje oko dół belki jest jakieś 50-60 cm nad jezdnią, ale może źle strzelam...

KoVaL

Znany użytkownik
Reakcje
3.227 60 5
Teraz zauważyłem ,że nie podałem wymiaru ,górnego belki w typie II powinno być 8 cm.Podstawy są w kształcie kwadratu w każdym typie.
W moim punkcie to one są przy samej ziemi ,ale tak sądzę było w czasach świetności.
Na moje wysokość powinna być taka jak współczesnych blaszanych czyli ok 60-70 cm.

OP
OP
hugwa

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Dajesz! Nie tylko mi się przyda, jak przypuszczam. Myślę że i z tym otworem sobie poradzę....jakoś.
Były też takie bariery z kilkoma rurami/prętami.

Zdrada69

Moderator Skala 1:220 (Z)
Zespół forum
Reakcje
6.282 39 0
W starych i minionych czasach rożnie bywało z towarem i dlatego ... powstały wieże transformatorowe z elementów prefabrykowanych. Nie jestem pewien czy było to wprost "płyty drogowe" jakie obecnie ma w swojej ofercie kombinat HUBET ale nie jest to wykluczone. W realu wyglądało to tak:

stacja 1.jpg

Korzystając z wyrobów HUBETu - w skali Z zacząłem coś dłubać. Płyt z gipsu we właściwym wymiarze było trochę mało w tym co nabyłem, więc uzupełniając kiedyś kupionymi wycinankami laserowymi (jakiej firmy - można dojrzeć na fotce) zacząłem sobie coś tam dłubać:

IMG_2650.JPG

W efekcie wyszło mi coś takiego:

IMG_2677.JPG

W porównaniu z produktem Artitect'a i w otoczeniu (tymczasowo) wygląda to tak:

IMG_2674.JPG

OP
OP
hugwa

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Garść listopadowych zapowiedzi:
- planowane od dawna betonowe przepusty ze ściankami skośnymi o średnicach 300, 400, 500 (2 wersje), 600 (2 wersje), 1000 (2 warianty) i 1200 mm
- ścianki czołowe przepustów rurowych o średnicach 400, 500 i 600 mm
- rury betonowe ze stopką o średnicy 300, 400, 500, 600, 1000 i 1200 mm (bez kołnierzy czy kielichów, do montażu z przepustami)
- cztery warianty betonowych barier

Ceny niebawem.

hubet_20151108.jpg
bariery__H0_01-02_1.jpg
bariery_H0_03-04_01.jpg
przepusty_H0_01.jpg

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Techniki modelarskie 17
Techniki modelarskie 46