• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Hornby elink

yahya

Znany użytkownik
Reakcje
72 2 0
Czy ktoś ma ten wynalazek Hornby'ego i może podzielić się wrażeniami? Czy to czyta CV-ki? Są jakieś problemy we współpracy z komputerem?

http://www.hornby.com/uk-en/western-master-digital-train-set-with-elink.html
http://www.hornby.com/uk-en/elink-and-railmaster-combination-pack.html

Wg opisu:

• Visual control of all locomotives. No need to remember loco numbers as they are all there on the PC screen.
  • USB link for connection to PC / Laptop. Can also be used to download software upgrades.
  • Change points with a simple click of the mouse.
  • Read and write locomotive and accessory decoder CVs. (Configuration Variables).
  • Active matrix style track layout for easy operation of points and accessories.
  • Simple double heading locomotive control.
  • Voice controlled enabled. (Available 3rd quarter)
  • Scale clock and timer.
  • Compatible for use with ‘O’, ‘HO, ‘OO’ and ‘N’ gauge.
  • Smart phone compliant. Allows up to 8 Smart Phones or Tablets to be connected for remote control of the layout...and much, much more!
Pojawiło się to coś nawet na alle drogo:

http://allegro.pl/kolejka-hornby-western-master-dcc-h0-i5714674790.html

sluzbowo

Znany użytkownik
Reakcje
140 1 0
Produkty firmy Hornby nie są raczej popularne w kraju nad Wisłą :) Jedynym znanym mi użytkownikiem centrali Hornby Elite jest...em ja sam :)

Znalazłem relację z rozpakowania i podłączenia wyż. wzmiank. zestawu:

Jeszcze jeden:

I jeszcze jeden:

Nadmieniam iż jeszcze nie miałem czasu ich obejrzeć.

sluzbowo

Znany użytkownik
Reakcje
140 1 0
Ode mnie się nie doczekasz. Jestem dumnym użytkownikiem Hornby Elite, nie eLink. Na razie nie planuję przejścia na wyższy poziom wtajemniczenia :)

Hornby Elite.jpg

sluzbowo

Znany użytkownik
Reakcje
140 1 0
U mnie - jak na razie - żadne wady nie wyszły. Ale ja stosunkowo mało się bawię i z pewnością nie wykorzystuję wielu ciekawych możliwości. Nie próbowałem (jeszcze) RailMastera ani sterowania smartfonem czy tabletem.

Jeśli któryś z Kolegów mieszkający w Łodzi lub okolicach chciałby potestować Elite, a później zdać relację na Forum, to chętnie udostępnię rzecz całą na czas jakiś.

sluzbowo

Znany użytkownik
Reakcje
140 1 0
Spróbowałem i ... chwilowo bulba. "The evaluation period of this software has now expired". Dziwne, zważywszy na to iż nigdy wcześniej nie instalowałem u siebie RailMastera. Wysłałem do firmy prośbę o pomoc i teraz pewnie wypadnie poczekać ze 2 tygodnie na respons.

OP
OP
yahya

yahya

Znany użytkownik
Reakcje
72 2 0
Spróbowałem i ... chwilowo bulba. "The evaluation period of this software has now expired". Dziwne, zważywszy na to iż nigdy wcześniej nie instalowałem u siebie RailMastera. Wysłałem do firmy prośbę o pomoc i teraz pewnie wypadnie poczekać ze 2 tygodnie na respons.
A nie da się użyć z Elite jakiegoś innego, darmowego softu?