• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

HexTrak - nowy wynalazek dla torów N

Jaco3011

Aktywny użytkownik
Reakcje
256 52 0
Pewien modelarz był niezadowolony z T-Traka, bo T-trak zajmuje za dużo miejsca, więc wymyślił sześciokątne kafelki z torami od N-ki, konkretnie to Kato Unitrack. A ponieważ robi w skali S, to wyszło z tego Sf. Projekt ciągle się rozwija i dochodzą spore zmiany w kafelkach.

Przykładowy filmik:

Po resztę sprawdźcie kanał na youtubie.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.249 84 12
Pewien modelarz był niezadowolony z T-Traka, bo T-trak zajmuje za dużo miejsca, więc wymyślił sześciokątne kafelki z torami od N-ki, konkretnie to Kato Unitrack. A ponieważ robi w skali S, to wyszło z tego Sf. Projekt ciągle się rozwija i dochodzą spore zmiany w kafelkach.

Przykładowy filmik:

Po resztę sprawdźcie kanał na youtubie.
https://youtube.com/@tabletoprailroad?si=r5mnGgaOzmBsoVmy

...sprawdziłem i wyglada to całkiem ciekawie. Ciekawe co złączki szynowe na to po wieeelu łączeniach na to...

Pozdr,...

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
6.578 146 0
Ciekawe co złączki szynowe na to po wieeelu łączeniach na to...
Wyrywasz kombinerkami i wstawiasz nowe.
Jakoś do takich złączek w tych systemach nie jestem przekonany. Wolałbym żeby one były zwykłymi wsuwkami * a moduły wolałbym skręcić nawet jedną śrubą.

* da się zrobić, trzeba pourywać złączkom to i owo

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.249 84 12
Wyrywasz kombinerkami i wstawiasz nowe.
Jakoś do takich złączek w tych systemach nie jestem przekonany. Wolałbym żeby one były zwykłymi wsuwkami * a moduły wolałbym skręcić nawet jedną śrubą.

* da się zrobić, trzeba pourywać złączkom to i owo
...i dlatego w Ttracku masz linię zasilającą na molexach...