• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Habbins Parowozika.

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
1.008 82 5
Jestem posiadaczem takiego wagonu, podobno jest to wypust Parowozika?
Posiada inny numer, opis podwozia jest ubogi, bo prócz nr.wagonu, nie ma innych oznaczeń.
Nr.kat. jest taki sam, jak drugiego Habbinsa Roco.
Może troszkę więcej informacji?

Załączniki

rocketman

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Wagony zostały wydane przez ROCO pierwotnie bez napisów na ramie. Część osób kupiła już po czym je wycofano do producenta który nie zauważył niedoróbki całej serii. Poprawione trafiły spowrotem do sklepów. Więc masz taki niedorobiony ze zmienionym numerem.

OP
OP
Zbyszek

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
1.008 82 5
Czyli jest to poprawka z Roco, tej pierwszej serii?, a nie inicjatywa Parowozika?
Szczerze mówiac, to pogrubione K w serii drugiej mnie troszkę denerwuje, ale widocznie akurat taką czcionkę mieli w gazecie, robiąc oznaczenia-na oryginale ;)

rocketman

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
To co masz to przeróbka tego niedorobionego a opakowanie oryginalne i numer pozostał ten sam. To jest farba a nie naklejka. Jakie K, jakiej gazecie?

ROCO dorobiło komplet brakujących napisówy na ramie. Pewnie za jakiś czas wydadzą ten sam wagon z innym numerem tak jak to było w przypadku Hbbillns'a 2 osiowego. Ale warto poczekać.

OP
OP
Zbyszek

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
1.008 82 5
rocketman napisał(a):
Ten 034-4 jest poprawiany przez ROCO i ma wszystkie napisy. Niektórzy kupili go bez napisów na ramie i tak teraz mają.
:)
Jest głównym powodem całego zamieszania, bo właśnie kojarzę, że był bez opisu ramy i z opisem, a ten nr. niby Parowozika pierwszy raz widzę.
Ta ep.V mnie aż tak nie pociąga, ale akurat tego wagonu nie mieć mi nie wypada. ;)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 3
Tabor 12