Ponieważ miałem kaprys
to w ramach odskoczni od N (terefere) i czołgów w 1:72 to dla odmiany zacznę coś w H0f.
Zasadniczo temat kolejek polowych jest mi całkowicie obcy
Tak więc raczej będzie to "rozrywka".
Z tego co widzę na forum to tylko @Maciek Wójcik pisał o tych kolejkach
Zestaw jaki jest widać na obrazku.
Lokomotywka plus dwa wagoniki (zależnie od zestawu, mogą być różne, wagoniki i lokomotywki, jest nawet parowozik)
Owal z torów, zasilacz na dwa paluszki AA.
"Pociąg" zapakowany w akrylowy stelaż, wg instrukcji pasuje do gablotki. Do stelaża dodana jest blaszana płytka, która trzyma lokomotywkę nawet do góry nogami. Magnes w lokomotywce jest dość silny i tak samo dobrze trzyma się torów (tzn do góry nogami, w ramach testu).
Lokomotywka w wersji standard ma "sprzęg" tylko z tyłu. Przedni jest w częściach dodatkowych, zamontowałem, ale wtedy nie domyka się stelaż - zaraz podpiłuję to i owo)
Nie mam pod ręką zapałki dla porównania wielkości modelu ale mam "Małczersa"
Waga modeli:
Przy czym z wagoników ten z kłonicami jest lżejszy o 0,2g
Przy okazji widać system "sprzęgów" - standardowo pozwala na zestawienie składu tak jak na obrazku. Dodanie kawałka drucika pozwala na dowolny układ
(Modyfikacja #1
)
Zasilanie: nieco zabawkowy pulpit zerojedynkowy (przód - tył) na dwa paluszki.
Wg moich wyliczanek (stoper + formuła w Excelu) prędkość lokomotywy dla 3,04volt to ok. 9km/h
OK, daje radę na początek, ale z ciekawości spróbowałem z zasilaczem regulowanym. Na wyjściu jest max 3,24volt.
Efekt zdecydowanie lepszy niż z zasilacza podstawowego, może na filmiku coś widać?
Na razie tyle.
Zasadniczo temat kolejek polowych jest mi całkowicie obcy
Z tego co widzę na forum to tylko @Maciek Wójcik pisał o tych kolejkach
Zestaw jaki jest widać na obrazku.
Lokomotywka plus dwa wagoniki (zależnie od zestawu, mogą być różne, wagoniki i lokomotywki, jest nawet parowozik)
Owal z torów, zasilacz na dwa paluszki AA.
"Pociąg" zapakowany w akrylowy stelaż, wg instrukcji pasuje do gablotki. Do stelaża dodana jest blaszana płytka, która trzyma lokomotywkę nawet do góry nogami. Magnes w lokomotywce jest dość silny i tak samo dobrze trzyma się torów (tzn do góry nogami, w ramach testu).
Lokomotywka w wersji standard ma "sprzęg" tylko z tyłu. Przedni jest w częściach dodatkowych, zamontowałem, ale wtedy nie domyka się stelaż - zaraz podpiłuję to i owo)
Nie mam pod ręką zapałki dla porównania wielkości modelu ale mam "Małczersa"
Waga modeli:
Przy czym z wagoników ten z kłonicami jest lżejszy o 0,2g
Przy okazji widać system "sprzęgów" - standardowo pozwala na zestawienie składu tak jak na obrazku. Dodanie kawałka drucika pozwala na dowolny układ
(Modyfikacja #1
Zasilanie: nieco zabawkowy pulpit zerojedynkowy (przód - tył) na dwa paluszki.
Wg moich wyliczanek (stoper + formuła w Excelu) prędkość lokomotywy dla 3,04volt to ok. 9km/h
OK, daje radę na początek, ale z ciekawości spróbowałem z zasilaczem regulowanym. Na wyjściu jest max 3,24volt.
Efekt zdecydowanie lepszy niż z zasilacza podstawowego, może na filmiku coś widać?
Na razie tyle.
Ostatnio edytowane:
-
4
-
1
-
3
- Pokaż wszystkie