Witam sprzedam dwa wagony w skali 1:87, jeden węglarka Piko, drugi kryty z reklamą traktorów Lanz Bulldog. Piko to węglarka konstrukcji czeskiej z lat wojennych. Piko wagon był sprzedawany jako do samodzielnego montażu. Wagon dostałem już z ułamanymi kawałkami plastiku tam na dole takie belki stalowe wzmacniające budę. Jest doklejone widać na foto. Wagon ma nieizolowane osie, bo Piko nie dołączało kół do zestawu do samodzielnego montażu. Wagon ma pełen opis, na ostoi, ma wymienne sprzęgi. Wagon jest złożony bez kleju, trzeba docisnąć lub spasować elementy bo są luźne jak te wzmocnienia w podwoziu. Drugi wagon to Roco wagon z reklamą traktorów Lanz Bulldog. Wagon ten dostałem w pakiecie z innymi wagonami. Okazało się że był naprawiany tj. ma ułamane dwa zatrzaski i buda z ostoją jest chyba na takie metalowe gwoździki? Wagon ma też nieizolowane osie, dodatkowo brakuje mu poręczy (są otworki na nie), i jedno gniazdo sprzęgu było naprawiane. Tak więc wagon wymaga dopieszczenia. Wagon ma pełen opis na ostoi, ma ładną malaturę bez rys i odprysków, dach także bez uwag. Brak pudełek Cena za dwa wagony DB z III ep. to 82 zł plus koszty wysyłki. Mogę wystawić na olx gdzie w poniedziałki i wtorki (na razie do odwołania) są promocje na wysyłkę do paczkomatu InPost za 1 zł Zapraszam