• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Narzędzia Frezarka, przystawka do wiertarki ?

Cobrix

Aktywny użytkownik
NAMR
Reakcje
108 1 0
Mam prosbe. Moje skrzynki sa dwupietrowe. Roznica miedzy poszczegolnymi pietrami to 8cm, ktore wydawalo sie byc wystarczajace. Niestety kontenerowce z dwoma kontenerami na wagonie, ktore okazaly sie najwyzszymi modelami przechodza "na grubosc farby". Luzu jest 0.5mm. Mam wiec problem z zasilaniem torow na gornym poziomie. Przewod dochodzacy od spodu juz sie nie miesci.
W zwiazku z tym potrzebowalbym zrobic w sklejce 10mm zrobic na jakims odcinku frez o szerokosci i glebokosci 1-1.5mm tak aby schowac w nim przewod.

Czy sa moze jakies przystawki do wiertarki, ktore pozwolilyby na uzycie jej jako frezarki ? Cos co zapewni ruch posuwisty na stalej glebokosci. Wiertlo z ogranicznikiem da mi stala glebokosc ale nie jestem w stanie nadac ruchu do przodu - pewnie skonczy sie zlamaniem wiertla.

Ewentualnie jakies narzedzia w budzetowej cenie, ktore moglbym uzyc do tego celu ?
Mam nadzieje, ze wiadomo o co mi chodzi ? ;)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.800 387 20
Google nie gryzie, a znany portal aukcyjny też nie. Tak na szybko masz np taką albo owaką. Taniej już chyba nie będzie. :podstepny: :)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Techniki modelarskie 4