Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
No no, szykuje się nie lada gratka - 1 września 2012r.
Pociąg specjalny relacji: Poznań-Piła-Chojnice-Tczew-Gdynia-Kościerzyna-Serock-Bydgoszcz-Mogilno-Poznań.
Skład: Ol49 + 3 x "ryflak" (43A i 101A).
Więcej informacji tutaj.
Faktycznie, obieg interesujący, ale czyżby organizatorzy nastawiali się na niską frekwencję?- 3 wagony.
Ja nie pojadę, bo nie mogę. Linie Gdynia-Kościerzyna-Bydgoszcz miałem okazję zaliczyć kilka lat temu pociągiem specjalnym z parowozem Ol49.
Trasa interesująca, ale to straszny maraton. Nie każdy jest gotowy spędzić ponad 20 godzin w pociągu: od 4.40 do 1.25 następnego dnia - tak przynajmniej wynika z informacji na podanej stronie. Jak ktoś nie mieszka w Poznaniu, to oznacza dwie nieprzespane noce.
Informacja niepotwierdzona, aczkolwiek niepokojąca na godzinę 9:45. W parowozie Ol49 wytopiła się panewka w Dziembówku i parowóz tamże pozostał. Flotę ciągnie z opóźnieniem ok. 1 godziny SU42-532 Przewozów Regionalnych.
01-09-2012r. Zaparowóz + Flota Wielkopolski uchwycone na szlaku Gdynia Wielki Kack - Gdańsk Osowa. Jeszcze z 10 min oczekiwania i nici byłyby ze zdjęcia, gdyż słońce już schowało się za horyzontem.