• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fleischmann wyposaża modele w kondensatory

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
Pomysł z dodawaniem do modeli kondensatorów, które będą pełnić rolę UPS-ów nie jest głupi. Mam coś takiego w 2 stonkach z dekoderami ZIMO i muszę przyznać, że wspaniale się sprawdza. Co do kosztów to wiadomo, że sam kondensator to grosze. Nie sądzę też aby ceny nagle nie wiadomo jak podskoczyły. Zwykłe usprawnienie, które powinno było być od dawna stosowane. Kondensatora nie wymyślono przecież wczoraj...

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.001 127 22
I nie znaczy wcale, że nie można wcale podnieść ceny i stwierdzić że to dlatego że model jest wyposażony w "innowacyjny system chwilowego podtrzymania napięcia".

OP
OP
Michał_P

Michał_P

Znany użytkownik
Reakcje
184 27 0
Dziwne, że nikt wcześniej nie wpadł na pomysł seryjnego montowania kondensatorów. W przypadku mojego taboru jedynym modelem, który nie odniósłby z tego żadnych korzyści jest sześciosiowa Ludmiła firmy Brawa (jak dotąd jedyny sześciosiowiec w mojej kolekcji). Odbiór prądu jest idealny, podobnie jak kultura pracy.