• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

flasher / beacon light a.k.a. kogut ?

Cobrix

Aktywny użytkownik
NAMR
Reakcje
185 2 0
Nie bardzo wiem gdzie wrzucic to pytanie. Skoro pytam o swiatlo to moze w elektryke :)

Szukam pomaranczowego koguta tzw. beacon light lub czegos co mozna by na niego adaptowac. Chodzi mi o pomaranczowy klosz w ktory moglbym wlozyc diody aby zrobic dzialajacego koguta. Moze cos pasujacego od samochodow moze byc ciut wieksze niz w skali H0. Moze ktos sie zetknal z czesciami takimi ktore mozna kupic. Mam taki oryginalny element sciagniety ze Stanow ale jest on statyczny tzn. klosz jest pelen i nie mozna go podswietlic.
Tak to wyglada na loku.
Moze jakies pomysly racjonalizatorskie. Podstawe juz mam - brakuje mi tylko klosza. Cos pomaranczowego przejrzystego o srednicy zewnetrznej 3,5-4mm.

Załączniki

OP
OP
C

Cobrix

Aktywny użytkownik
NAMR
Reakcje
185 2 0
Rzecz w tym jako element swiecacy beda wykorzystane 3 micro diody. Wlaczajace sie jedna po drugiej beda symulowac obracajacego sie koguta. Uklad juz jest, diody swieca tylko nie mam tego w co zamontowac. Potrzebuje "tylko" klosza.

uboottd

Aktywny użytkownik
Reakcje
80 0 0
A czy któreś leki w kapsułkach nie mają jej przeźroczystej ? Tyle że trzeba by ją lakierem pomalowac - wilgoć na dłuższą mete by jej zaszkodziła.

OP
OP
C

Cobrix

Aktywny użytkownik
NAMR
Reakcje
185 2 0
Wydlubanie diody to robota dla neurochirurga :(
Znalazlem modele Herpy ktore maja takiego koguta tylko czy mozna kupic sam taki element.
Ma ktos dojscia w Herpie ? :)

Załączniki