• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Chemia Farby spray

Cobrix

Aktywny użytkownik
NAMR
Reakcje
106 1 0
Jako ze nie mam pod reka zadnego sklepu modelarskiego musze skorzystac ze sklepu internetowego. Na monitorze kiepsko wybiera sie kolory farb dlatego mam prosbe o jakies podpowiedzi odnosnie farb. Potrzebuje cos w spray'u do pomalowania torow (podpowiedziano mi Tamiya TS1 i TS69) oraz zbiornikow na paliwo (tutaj chcialbym cos metalicznego srebrnego)

Szukajac farb znalazlem cos takiego http://www.szal-art.pl/farby-do-grafitt ... _738_2388/
Jest tam pare brazow ktore moglbym uzyc ale czy taka farba (opisana jako do graffiti) nadaje sie do plastiku (podklady) i metalu (szyny). Poandto Tamiya 100ml kosztuje ok. 30zl a ta farba 17zl za 400ml wiec gra warta swieczki.

Jak wspomnialem szukam tez jakiejs farby ktora moglbym pomalowac zbiorniki na rope tak zeby wygladaly metalicznie. Tamiya TS83 Metallic Silver kosztuje 60zl za 100ml. Troche drogo. Moze ktos uzywal farby innego producenta i moze polecic (kod produktu mile widziany).