• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Eurosprinter ICC - "Czarna Wdowa" oraz Husarze...

Reakcje
45 2 5
Witajcie,

ponieważ ostatnio przełożyłem dekoder z mojego Eurosprintera ICC do EU45-805 to teraz "czarna wdowa" jest na postoju. Moje pytanie brzmi:

Z jakimi składami jeździły Eurosprintery ICC?

Wiem że prowadziły kiedyś BWE ale do tego mam oddelegowanego Husarza.

Z czym jeżdżą teraz Husarze?

Mam troszkę nowoczesnych składów PKP ICC i nie wiem jaki ciągnik do czego w rzeczywistości jest podpinany. Nie chcę tworzyć zupełnie fikcyjnych składów i chciałbym żeby te które jeżdżą po makiecie były w miarę realne.

Gor717

Znany użytkownik
FREMO Polska
KSK Wrocław
Reakcje
796 8 0
Też kiedyś miałem podobne dylematy na temat wykorzystania tego modelu.
Postanowiłem poprosić DarkaW o przekonwertowanie jej na MRCE LOTOS BR189-455 (ES 64 F4- 455). Oryginał przeszedł w 2012 przebudowę na lokomotywę wielosystemową, więc te cztery patyki idealnie się w to wpisywały. Nie mam już dylematu - lokomotywa będzie śmigać z jakimś składem beczek lub intermodalem.
Pozdrawiam

Dabas

Aktywny użytkownik
Reakcje
19 0 0
U mnie Czarna Wdowa ciągnie BWE... a Husarz dzielnie ciągnie Polonie... w realu można też spotkać Husarza ciągnącego jakiś EIC... ja osobiście przypadkowo na stacji Poznań Główny spotkałem EIC "Chrobry" z Husarzem na czele... Znam też zdjęcie Husarza z EIC "Kościuszko" albo film z dworca Katowickiego gdzie Husarz prowadzi EIC "Ondreszek"

krzychu12231

Znany użytkownik
Reakcje
49 0 0
W 2010 EU44 prowadził rozkładowo EIC Lech do Zielonej Góry, obecnie śmigają jak zostało już napisane na BWE, BGE, EIC Ondraszek a także na wielu EIC jeżdżą na wymianę z EP09, ostatnio widziałem na EIC Słowacki, nieco wcześniej na EIC Prus na odcinku Poznań - Warszawa, a w styczniu Husarz przyciągnął mój TLK Zielonogórzanin z Warszawy do Poznania (tam podmiana loka na EU07, rozkładowa na całej trasie tego pociągu jest 140km/h i normalnie jeździ EP08/EP09, więc pewnie było to rozwiązanie awaryjne, do Zielonej Góry nie chcieli już Husarzem jechać bo pewnie był gdzie indziej potrzebny więc zmienili na to co było pod ręką).
Generalnie Husarze pojawiają się prawie na każdym EIC, a czasem także na TLK.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
S
Tabor 13