• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

EU07 Piko ESU LokPilot V4.0

Reakcje
56 3 0
Witam.
Czy jeśli kupię ten dekoder: LokPilot V4.0, 21-pin, skala H0, ESU 54614 (w pewnym sklepie w Chorzowie)
I włożę ten dekoder do EU07, to będą świeciły światła według E1? Czy to musi być jakoś specjalnie zaprogramowany dekoder?

Grzes

Moderator forum Sterowanie oraz Mikro-producenci.
Zespół forum
Donator forum
BGM
SMK Katowice
Reakcje
624 7 0
21 PIN ? MTC ? tam raczej nie pasuje ;)
Jeśli już, to PLUX 22 i fabryczny dekoder trzeba odpowiednio ustawić .
A co do sklepu, to wybierz lepszego sprzedawcę :ROFL:

PiotrK

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
335 0 0
Dobrze Ci kolega radzi... Choć nie podałeś o jak model chodzi, sądząc po MTC to od SM.
Ja na Twoim miejscu zaglądnąłbym tu :http://shop.dcc24.eu/
Możesz liczyć na fachowe doradztwo, a przy zakupie również na dopasowanie ustawień dekodera do modelu (czyli odpowiednie mapowanie wyjść).

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.799 15 0
Witam.
Czy jeśli kupię ten dekoder: LokPilot V4.0, 21-pin, skala H0, ESU 54614 (w pewnym sklepie w Chorzowie)
I włożę ten dekoder do EU07, to będą świeciły światła według E1? Czy to musi być jakoś specjalnie zaprogramowany dekoder?
Niektórych świateł nie uruchomisz ze względu na ograniczenia samego modelu - np. sygnału Pc 2.
Ale kupując dekoder czy to Zimo MX633P22, czy ESU (54617) LokPilot V4, będziesz miał możliwość sterowania oświetleniem bez potrzeby konfiguracji dekodera.
Wpinasz w model i świecisz.

OP
OP
kzk kolej
Reakcje
56 3 0
Tak, tak. Przepraszam że nie dodałem wiadomości ale zaraz jak Pan Grzes napisał, to ja się zdecydowałem się na zakup ESU (54617) LokPilot V4 u kolegi Karol_mar (http://shop.dcc24.eu/) :) Paczka właśnie została przekazana do doręczenia, więc zaraz powinna być ;)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
DCC 8
DCC 5
DCC 4
DCC 6
DCC 8