• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

ET42 odstawione do zapasu długotrwałego

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
987 82 5
Jeżeli to prawda, że lokomotywownia ma byc zlikwidowana :?: :!: to co stanie się z parowozami ze skansenu?

Ł

Łukasz K

Gość
Szukałem podobnej treści informacji na stronie PKP Cargo i nie znalazłem, więc nadzieja, że to co piszą na pl.misc.oszolomy nie jest prawdą. Najlepiej by ktoś z okolic Karsznic podjechał i zobaczył, czy rzeczywiście są odstawione.
Bydgoszcz gdy miała problem ze swoimi ET40, to kilka przekazała do CM Katowice.
Jeśli się potwierdzi to co na misc.pl piszą to będzie oznaczało, że CM Łódź (oddz. w Karsznicach) propaguje powiedzenie: "my nie chcemy, ale Wam nie damy".

OP
OP
A

Anonymous

Gość
Jesli lotos przejmie Karsznice wraz z taborem to bedziemy mieli dwuczlony w czubkowych kolorach.
Zreszta moze to i lepiej niz mialy by byc niebiesko- seledynowe w ,,barwach,, Cargo

OP
OP
A

Anonymous

Gość
Żółtych i niebieskich, ale jak napisałem lepsza taka kombinacja niż niebieski z seledynowym (Cargo)

OP
OP
A

Anonymous

Gość
mam nadzieję ,chciał bym je(ET42) widzieć w jakimś sensownym malowaniu i myślę że Lotos nie pójdzie w kierunku Cargo i jednak uda im się pomalować te loki w pasujące do siebie kolory.

Acid Rain 1973

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
304 0 0
Nadzieja matką... Ale tu się niestety rozczarujesz bo nowe malowanie Lotosu to absolutna totalna pomyłka, gorzej już chyba tylko wyglądaja SU42 w nowym malowaniu PeeRów

OP
OP
A

Anonymous

Gość
Pewności niema ze ET42 przejda do LOTOSU , ale sprzedaż tych lokomotyw dla LOTOSU któremu brakuje właśnie takiego taboru(zwiększone przewozy i stosowanie trakcji podwójnej i to przeważnie spalinowej),to jedyne wyjście dla Cargólców bo upadek u nich totalny.
Swoją drogą jak by sie Cargóle wzieli taniej za przewozy a nie wymyślali nowych ochydnych malowań i nie robili wątpliwych modernizacji taboru to pewnie lepiej by stali.

Reakcje
11 0 0
To co napiszę to czyste przypuszczenia, jednak w obecne sytuacji obcinania kosztów jest to możliwe: likwidacja szopy w Karsznicach spowoduje równoległe zamknięcie warsztatów gdzie ET42 były naprawiane i remontowane - tylko tam. Lokomotywy odstawią do zapasu w oczekiwaniu na lepsze czasy lub likwidację.
No, ale to tylko przypuszczenia...