Darek W, nie wiem z czego się to bierze, ale nie wiadomo naprawdę po co jesteś bardzo jakiś taki złośliwy. Piszesz, że masz w dupie modele kolejowe, ale czytasz forum, udzielasz się i wytykasz błędy. To Ty wyglądasz zatem na mistrza, który najlepiej wie co jak się robi, tylko że nie widzę byś sam coś robił, czy sprzedawał tak jak jan-kol. Skrytykowałeś model, ale zachowałeś się jak kilka osób na tym forum, czyli jest źle, ale bez podania konkretów. Skoro widzisz błędy, to pisz co jest nie tak. Jest jeszcze szansa, że jan-kol to poprawi. Chyba że Cię rajcuje, że są błędy w czyjejś produkcji. To też jest złośliwość wredna.
Zaliczka to kit? Napisałeś kiedyś bym ją wpłacił, byś mógł kupić napęd, a dokładnie model z którego byś wykorzystał napęd. Ale ja stwierdziłem, że wolę zapłacić za gotowy model, niż płacić coś wcześniej. Jeśli te fakty nie odświerzają Ci pamięci, to chyba zmienić będę musiał o Tobie opinię, bo mimo iż nie upatruję w tym niczego złego, Ty się chyba wypierasz teraz tego. Nie znam żadnych "tych z WEKOM TU PARALIZATOREM", i nawet nie wiem czy to jakaś nazwa czy coś innego. Jeśli ktoś Cię oszukał, lub się z kimś nie dogadałeś, to jest to sprawa między Tobą, a tym kimś. Więc proszę nie mieszać mnie do tego, bo i to nie jest dla mnie zbyt miłe. Prawda, że niczego mi nie obiecałeś, jednak bardzo szkoda, że model jednak nie powstał, bo zapowiadał się cudnie. A propos. Czepiasz się jan-kola, że tylko wiele obiecuje, a nic nie robi. Ja myślę, że trudno w niektórych przypadkach mówić o obiecankach, a raczej jest mowa o zapowiedziach, czy przedstawieniu planów, jak teraz jest z ET22. To tylko my klienci tak to odbieramy, jak obietnicę zrobienia. Tak samo Ty nie obiecałeś EP05, ale miałeś ją robić, tylko nie wiadomo kiedy. Jednak między Wami jest spora różnica na plus jan-kola: on w końcu zrobił ten model i niedługo u mnie będzie. Ty nie zrobiłeś. Więc kto jest w oczach klienta ten lepszy? I kto teraz ma pozytywną reklamę za free, a kto negatywną? Sam sobie naprawdę odpowiedz na to. I przestancie wreszcie jeden drugiego się czepiać. To debilizm. Dziecinada jakaś. Zamiast sobie pomagać, plujecie tylko na siebie.
Głupie też jest czepianie się jan-kola. Może i nie wszystko robi jak trzeba, może i trzeba na modele długo czekać, ale coś robi. I to się liczy.