• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Eszelony

Speedway

Znany użytkownik
Reakcje
7.001 11 0
To nie był powrót, tylko wyjazd (byłem świadkiem, jak podpinał się EU07). Z wiadomych względów, nie pytałem dokąd jadą. Nawet godziny odjazdu nie chcieli podać (chciałem lepiej ustawić się do zdjęcia). A oficer dyżurny transportu prosił, by nie robić zdjęć z bliska. Ale z daleka, już nie zabronił...

Tomasz Sauer

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
577 44 2
To nie był powrót, tylko wyjazd (byłem świadkiem, jak podpinał się EU07). Z wiadomych względów, nie pytałem dokąd jadą. Nawet godziny odjazdu nie chcieli podać (chciałem lepiej ustawić się do zdjęcia). A oficer dyżurny transportu prosił, by nie robić zdjęć z bliska. Ale z daleka, już nie zabronił...
Masz rację wyciągnęli skład z Wesołej i pewnikiem pojadą Na Mińsk Maz, Pilawę.
Zmylił mnie tylko brak logistyki. Za moich czasów pomijając "wagon barowy" (z kuchnią polową), skład był bogatszy o wozy zabezpieczenia technicznego, etc. Barowego mogą nie potrzebować bo krótsza trasa, nas wozili na Drawsko lub jako samą OPL-otkę do OC Ustka-Wicko Morskie, a wtedy podróż trwała minimum dwa dni.
Dziwi mnie tylko, że tak paradują w biały dzień, demonstracja siły, czy doktryna się zmieniła?

Reakcje
774 7 0
Niemcy to jednakowoż naród obdarzony bardzo specyficznym poczuciem humoru połączony z mocno posuniętą lapidarnością stylu,
Każdy niemiecki żołnierz doskonale wiedział w jakim kierunku jechał,
1679178967605.png

Bądźcie zdrowi.

Jarek

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 8