• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

EN Jan Kiepura

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.971 122 22
Takowe miały się ukazać, ale z tego co wiem to wciąż się nie ukazały i narazie to nie nastąpi. A nawet jest wielce prawdopodobne, że mimo zapowiedzi, wagony te nie ukażą się wcale.

WITKOIM

Znany użytkownik
Reakcje
27 0 0
CoCu napisał(a):
Takowe miały się ukazać, ale z tego co wiem to wciąż się nie ukazały i narazie to nie nastąpi. A nawet jest wielce prawdopodobne, że mimo zapowiedzi, wagony te nie ukażą się wcale.
CoCu nie wysilaj się- sam widzisz, że jego kolega ma , a Ty nie masz :LOL:

bykus3d = Moj kumpel ma kuszetke z kiepury :]
to idź do niego i sobie obejrzyj, a nie tu o zdjęcia prosisz
poszukaj sobie

rocketman

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Bij go Witkoim, bij.

Jak na razie nie ma wagonów z Kiepury chyba że ktoś sobie zrobił. Te co są to są osobowe pomalowane w barwy EN.

rocketman

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
No tak, ten kolega ma. Mam i ja. Niestety tylko na zdjęciu.
Wagon który ma ów kolega jest drugi za lokomotywą. Jego fotka jest najgorsza bo pociąg już ruszał ale widać że jest podobny! Za nim sa wagony PKP, RZD, DB.

Załączniki

rocketman

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Powyższa fotka umieszczone przez model57 pochodzi ze strony producenta wagonu H.Cegielski - Fabryka Pojazdów Szynowych Spółka z o.o. (FPS) z Poznania.
Uprzedzając nieco pytanie o modele wagonów Berlin-Warszawa-Express [BWE] model PIKO od oryginału różni się wózkami, przedzialami i długością a resztę można porównać ze zdjęciem tym razem z Poznania (wagon środkowy).
Po prawej widać część restauracyjnego DB. Natomiast wagony BWE 1 klasy DB wyprodukowala firma Marklin.

Załączniki

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.971 122 22
rocketman, tutaj to mnie zainteresowałeś tą informacją, że Marklin wyprodukował wagony składu BWE. Ile, jeden czy kilka? Mógłbyś podać jakieś linki do stron gdzie możnaby go sobie zobaczyć czy kupić? Nigdy o takim modelu nie słyszałem, więc to tym bardziej mnie interesuje. Kurcze, to ciekawe.
Ten na drugim zdjęciu to niby jest ten Marklin?

rocketman

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Tak, to jest ten co na zdjęciu powyżej. Prawdopodobnie był tylko wagon z jednym numerem ale niestety nie posiadam bliższych informacji.
Kiedyś chciałem wykonać składy BWE i Kiepurę ale jest wszystkich pociągów za dużo i podjełem strategiczną decyzję związaną z ekonomią o rezygnacji z nich, ponieważ nie zapuszczają się one w mój region kraju.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.971 122 22
Czy ja dobrze widzę, że model E186 też chcą zrobić?
To przecież mogłaby być dobra (a nawet bardzo dobra) baza do przeróbki na nasze obecne EU43. Zależy jak to faktycznie by wyglądało.

Zaś co się tyczy wagonów z pociągu "Jan Kiepura", to zapowiada się to całkiem sympatycznie, ze względu na dokładność wykonania.