Darth Maul napisał(a):
Chciał bym zobczyć jak przebiegaj prace nad M62M Rail Polska, najbardziej interesuje mnie dach.Jeszcze nikt nie dokonał takiej przerobki , bynajmniej ja nie widzialem.
Tak się dziwnie składa, że ponad 2,5 (albo nawet 3 lata, bo ten czas biegnie jak oszalały)roku temu wykonałem taki model i była to właśnie maszyna M62 z numerem 2987, według mnie wykonałem pierwszą wogóle konwersję tego modelu na bazie BR120 Piko i model został sprzedany na Allegro.
Niestety nawet dziś szukałem zdjęć swojej pierwszej konwersji po katalogach, bo zamierzam wykonać drugą, ale wyłacznie dla siebie i tym razem na bazie modelu Roco, jednak bezskutecznie.
Model tak jak pierwszy będzie nosił te same numery, czyli 2987 - akurat mnie urzekł
Wykonując konwersję na bazie Piko wykonałem we własnym zakresie kratkę na czoło, wycieraczki szyb przednich oraz oświetlenie czerwone, (takie jakie w Roco jest standardem, a w Piko było tylko wymalowanym detalem na budzie) opieracjać się o diody led oraz światłowód fi 1.0 mm.
Model wyszedł pięknie, niestety aparat miał przekłamania na barwie czerwonej (nigdy więcej Samsunga) i zdjęcia nie oddały w pełni piękna modelu, a szkoda, bo sporo detali z kolorem idealnie odwzorowywało tamtą lokomotywę w skali.