• Podczas tworzenia nowego ogłoszenia prosimy o wybranie prefixu. Znacząco ułatwi to innym użytkownikom korzystanie z ogłoszeń w dziale Giełda.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
  • Hej Gość czy wiesz, że w dziale giełda można edytować swoje wpisy oraz usunąć cały temat kiedy ogłoszenie jest już nieaktualne?
  • Prefixy pozwalają wydzielić wyświetlanie ogłoszeń tylko konkretnego typu.

Sprzedam modele: PKP, DRG, FS, SNCF, PLM, dekoder 21mtc, koła RP25, Shinohara-zwrotnice

OP
OP
qwertas

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.348 58 2
BR78 DRG, ep. II, Piko 50616, analogowa z generatorem dymu 580 zł 530 zł
Model używany, uwaga - model przerobiony z wersji AC na DC. Koła bez wymiany bo Piko nie stosuje już osobnych kół izolowanych do modeli AC. Przeróbka była dość łatwa - usunięto ślizgacz i przelutowano kabelki na płytce (nie jest to zbyt estetyczne, ale wszystko działa). Generatora dymu nigdy nie wypróbowałem, bo nie używam tej opcji.

Uwaga - brak nasadek (przedłużek) na gniazda sprzęgu (zagubilem) ale sprzęgi wchodzą. Naprawiana była też "dźwignia" bodajże prędkościomierza (prowadząca z 3-ciego koła wiązanego do budy - wyskoczył sworzeń i dość długo trwało jego montowanie - dźwignia jest lekko skrzywiona wygląda jak na zdjęciu). Brakuje też jednej poręczy przy drzwiach do wejścia, jeden zatrzask trzymający jeden mały element wewnątrz lokomotywy (pod klapą skrzyni węglowej) jest odłamany - ale to w środku więc nie widać.
Model ma dokumentacje ale brak części dodatkowych. W blistrze opakowania oderwało się uszko do rozpakowywania - jest przylepione na taśmę. Dodatkowo brak fragmentu upakowania - czarnej nakładki na komin.

Model w pełni sprawny - zarówno jazda jak i światła. Z uwagi na to że był to pierwotnie model dźwiękowy (dekoder jednak zostawiam sobie) nie demontowałem głośników ani generatora dymu - nie wiem czy w analogu nie powinien być zdemontowany.
Cena uwzględnia te wszystkie braki.
IMG_0232.jpg
IMG_0233.jpg IMG_0234.jpg IMG_0235.jpg IMG_0236.jpg

Ostatnio edytowane:
OP
OP
qwertas

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.348 58 2
Piko dekoder dźwiękowy Plux22 z dźwiękami Piko do Vectrona - BR193 - wymontowany z lokomtywy która trafiła w ręce berbecia (jako analogowa)
Piko dekoder dźwiękowy Plux22 z dźwiękami Piko do ST44 - Gagarin - nowy nieużywany.

Cena 360 zł/szt.

Załączniki

OP
OP
qwertas

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.348 58 2
Koła RP25 - 16 kół (tworzących 8 osi) - komplet - 65 zł
średnica koła 10mm, średnica koła z obrzeżami 11,5 mm, grubość koła 3mm, grubość osi 2mm. Uwaga- brak tulejek łączących te koła. Ja z powodzeniem użyłem zużytych wkładów od długopisów - po nałożeniu na tak przygotowaną tulejkę, koła są obustronnie izolowane.
Koła nie były używane. IMG_7176.jpg
IMG_7175.jpg

IMG_7176.jpg IMG_7177.jpg IMG_7178.jpg

Zwrotnice Shinohara - wysokość szyn taka sama jak w roco line. Shinohara #8, 2x D805 - lewe i 2x D806 2 prawe (nieużywane, jedna niewidoczna, bo tego pudełka w sumie nigdy nie otworzyłem - jest ciągle fabrycznie zamknięte). 150 zł/szt
geometria na rysunku poniżej

IMG_7173.jpg
Screenshot 2026-02-04 at 18.32.50.png

OP
OP
qwertas

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.348 58 2
Roco 63007 - S-Bahn BR420, model ma już swoje lata ale jest w idealnym stanie, ma oświetlenie wnętrza oraz podświetlenie "tablic kierunkowych" na czole pociągu. Napęd w środkowym członie - ma zainstalowany dekoder jazdy - nie można nim jednak sterować oświetleniem czoła oraz wnętrza (nie ma połączeń elektr. między wagonami). Bardzo dobre właściwości jezdne - 850 zł
IMG_0323.jpg

OP
OP
qwertas

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.348 58 2
Ogłoszenie grzecznościowe - Roco 63060 - Lyntog DSB, ep. IV w idealnym stanie. Analog, z gniazdem dekodera. 1100 zł
Idealna baza na LKR.
IMG_6221.jpg