• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Dzień zmarnowany w krzakach :) - Toruń Kluczyki 08.10.2016 r.

wa1aw

Znany użytkownik
Reakcje
48 0 0
Dzisiaj pojechałem do Torunia i "wlazłem w krzaki"na stacji Toruń Kluczyki. Zrobiłem to dlatego, że od dłuższego czasu poszukuję śladów polskich wagonów sanitarnych IIRP, oznaczonych jako Mhx. (więcej na ten temat: http://odkrywca.pl/polskie-pociagi-szpitalne-i-sanitarne,745642.html ).
Dokumentację zdjęciową, którą dzisiaj opublikuję, zamieszczam bez cenzury, retuszu, poprawiania i innych zabiegów. To, co zobaczycie jest felietonem zdjęciowym i zarazem specyficznym spojrzeniem inżyniera, który skupia się na szczegółach. Mam nadzieję, że Koledzy modelarze (i nie tylko oni) skorzystają z prezentowanego zasobu.
Będę go publikował w chronologicznej kolejności, bez komentarzy. Niech każdy wyciągnie dla siebie to, co chce. Pozdrawiam.
PS. Jeśli chcecie z czasem zobaczyć naprawdę unikalny tabor, to zachęcam do śledzenia wątku "Polskie pociągi szpitalne i sanitarne" na forum Odkrywca. Zachęcam także do włączenia się do dyskusji nad rozwikłaniem naprawdę trudnego tematu kolejowego.
IMG_6772.JPG

IMG_6773.JPG
IMG_6774.JPG

IMG_6775.JPG
IMG_6776.JPG
IMG_6777_.JPG

[DOUBLEPOST=1475949815,1475948929][/DOUBLEPOST]
IMG_6778_.JPG
IMG_6779_.JPG
IMG_6780_.JPG

OP
OP
wa1aw

wa1aw

Znany użytkownik
Reakcje
48 0 0
IMG_6836_.JPG
IMG_6837_.JPG
IMG_6838_.JPG
IMG_6839_.JPG
IMG_6840_.JPG

Szanowni Koledzy, jeśli temat Was zainteresował, to proszę o wyrozumiałość. Jestem ponad półwieczną "starą schorowaną pierdołą", więc proszę o cierpliwość. Posiadam jeszcze kilkadziesiąt zdjęć z ciekawym taborem sfotografowanym w "krzakach". Jestem zmęczony (kulturalnie wyprosiła mnie z obiektu ochrona", wiec pozwólcie, że resztę zdjęć opublikuję jutro.
Życzę miłego oglądania oraz proszę o recenzje i wsparcie tematu: http://odkrywca.pl/polskie-pociagi-szpitalne-i-sanitarne,745642.html

axer1970

Znany użytkownik
Reakcje
146 1 0
Takie wagony, jak ten, co stoi na zdjęciu za Ol49-50 to pamiętam. Jeden z takich długo stał w Rybniku Towarowym. Chociaż ten na moim zdjęciu czy rzeczywiście jest wagonem tej samej serii?
pocztowy Rybnik Tow. 28.02.2001.jpg

Piotr M.

Znany użytkownik
Reakcje
1.217 86 30
Bez urazy ale jesli zrobilbym tyle kiepskich zdjec taboru zabytkowego tez uwazalbym ze dzien byl zmarnowany.
Nie zgadzam się z kolegą. Kolega @wa1aw zaznaczył że skupiał się na szczegółach i wrzucał zdjęcia jakie ma. Myślę że dosyć jest pięknych zdjęć z profilu, a brakuje zdjęć nietypowych miejsc w taborze które są często poszukiwane przez modelarzy.

OP
OP
wa1aw

wa1aw

Znany użytkownik
Reakcje
48 0 0
IMG_6896__.JPG

IMG_6897_.JPG

IMG_6898_.JPG

IMG_6899_.JPG

IMG_6900_.JPG

Chwilowo muszę przerwać publikowanie zdjęć. Wkrótce wznowię zamieszczanie kolejnej, pokaźnej partii zdjęć. Pojawią się jeszcze obrotnice oraz kilka ciekawych eksponatów taborowych.

Swoje zdjęcia dedykuję lubującym się w szczegółach Kolegom modelarzom. Może dzięki tym obrazkom łatwiej będzie budować modele taboru.
Natomiast prawdziwym "artystom" proponuję wizytę w galerii sztuki.

Pozdrawiam.