• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Dylematy zakupowe

Enco

Nowy użytkownik
Reakcje
10 0 0
:) Jest to mój pierwszy post na forum witam serdecznie wszystkich użytkowników.
Nie będę zbyt oryginalny i zacznę od pytania.
Jako,że model parowozu Okl 2-21 PKP Roco jest praktycznie nie osiągalny chciałbym
kupić BR 064 DB Roco( z dekoderem dzwiękowym w cenie 1179zł).
Pomysł jest taki by poddać go konwersji na model PKP.
Czy jest to w ogóle sensowne rozwiązanie?,czy lepiej dać sobie spokój?
Do kogo mógłbym ew się zwrócić o dokonanie takiej roboty?

Piotr M.

Znany użytkownik
Reakcje
1.218 86 30
A czy Okl2 Roco to była nowa forma czy tylko przemalowanka BR64? Bo nie wydaje mi się żeby Roco robiło nowe formy pod PKP-owski parowóz.
A co do przeróbki @FENIX
Jak się chce mieć model PKP, to sens ma.

OP
OP
E

Enco

Nowy użytkownik
Reakcje
10 0 0
Dziękuję bardzo za odpowiedz i umieszczenie pytania we właściwym dziale:)
Wydaje mi się że,przemalowanka.
Pomęczę jeszcze trochę.
Pjawiły się w sprzedazy wagony kryte typu Gas firmy Modela w cenie 289 zł.
Jak jest z jakością wykonania powyższych?
Czy można je porównać z modelami 401 Gags od TMF?

Ostatnio edytowane:

Piotr M.

Znany użytkownik
Reakcje
1.218 86 30
Zdecydowanie nie, Modela to żywica, TMF to blaszka. Chociaż sam mam Gags-a z Modeli i muszę przyznać że model naprawdę przyzwoity w tej cenie.

xxx

Znany użytkownik
Reakcje
3.629 35 0
Ja własnie zakupiłem model Gags-tx ZBOŻE od TMF i jeszcze czekam na czas na oględziny ale on ma trawionki/blaszki detali a samo pudło to żywica lub druk. Jedno co już widzę model TMF ma opisy z tampodruku model Modeli kalkomnie. Kalkomania nie jest zła jak się ma metodę na położenie nie odróżnisz czy to druk czy nie ale na wagonach Modele no niestety widać. Jednak jeśli dopieści się szczególnie kalkomanie na Gagsie od Modeli to jest to doskonały model. Ja wybrałem TMF ze względu na opis zboże. Modele z Modeli do poprawienia mają tylko opisy a dokładnie źle kładzione kalkomanie, cała reszta jak dla mnie super.