• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Dworzec w Tarnowie

Zabkret

Znany użytkownik
Reakcje
1 0 0
Poniewasz w Tarnowie urodzila sie moja milosc do kolei chciabym sobie odtworzyc ten dworzec w skali H0. Nie cale torowisko, chodzi mi o budynek - bo jest poprostu przepiekny.

Problem tylko jest: Gdzie moge zdobyc Plany tego dworca ? Zwrocic sie do PKP albo do kogo ?

Railways

Znany użytkownik
Reakcje
1.007 16 0
Poniewasz w Tarnowie urodzila sie moja milosc do kolei chciabym sobie odtworzyc ten dworzec w skali H0. Nie cale torowisko, chodzi mi o budynek - bo jest poprostu przepiekny.

Problem tylko jest: Gdzie moge zdobyc Plany tego dworca ? Zwrocic sie do PKP albo do kogo ?
Witam proponował bym skontaktować sie z PKP,ponieważ to oni sfinansowali odrestaurowanie dworca w Tarnowie,albo Centrum Realizacji Inwestycji w Warszawie a jeżeli chodzi o plan stacji to polecam taki link:
http://www.pkwiek.is.net.pl/tarnowglowny.htm

Terebesz

Znany użytkownik
Reakcje
203 4 0
Pełną dokumentację (w tym również historyczną) powinien mieć wojewódzki konserwator zabytków. Jak zechce, to udostępni. Na Pomorzu mógłbym pomóc, na Podkarpaciu niestety nikogo nie znam:(