Witam, bardzo długo zastanawiałem się jaki dworzec do swojej fikcyjnej "makiety" wybrać. W końcu zdecydowałem się na budynek Kibri 39371 Dworzec Calw. Pomyślałem, że fajnie gdybym go w przyszłości oświetlił, gdyż wygląda po prostu pięknie. Niestety podczas sklejania okazało się, że producent sugeruje zaklejenie okien czarnymi kartkami bądz innymi (dołączonymi) imitacjami firan itp. Poza tym prócz, takiego małego kiosku dworzec nie oferuje żadnego wyposażenia wewnętrznego. Pomyślałem więc, że małymi krokami doposażę i oświetlę (z pomocą) dworzec, tak aby prezentował się na przyszłym module o wiele lepiej aniżeli wygląda to teraz.
Stąd moje pytanie, czy Szanowni Koledzy doposażali kiedyś budynek innego dworca i zasugerowaliby co u siebie w takim przypadku wykorzystali? Mnie po głowie chodzi aby w jednym z bocznych budynków na parterze zrobić restaurację, w środkowej części hol (po bokach poprzyklejałbym niebieskie tablice z odjazdami/przyjazdami, które zostały mi niewykorzystane po jednym z zestawów Fallera), po bokach od holu zrobiłbym poczekalnie dla pasażerów (zamówiłem w tym celu jeden zestaw Preiser 10660, na parterze drugiego bocznego budynku widzi mi się jakaś poczta bądź biuro. Poniżej jak to na razie wygląda (kominy, rynny itp. potraktowałem farbą Humbrol 27002)
Stąd moje pytanie, czy Szanowni Koledzy doposażali kiedyś budynek innego dworca i zasugerowaliby co u siebie w takim przypadku wykorzystali? Mnie po głowie chodzi aby w jednym z bocznych budynków na parterze zrobić restaurację, w środkowej części hol (po bokach poprzyklejałbym niebieskie tablice z odjazdami/przyjazdami, które zostały mi niewykorzystane po jednym z zestawów Fallera), po bokach od holu zrobiłbym poczekalnie dla pasażerów (zamówiłem w tym celu jeden zestaw Preiser 10660, na parterze drugiego bocznego budynku widzi mi się jakaś poczta bądź biuro. Poniżej jak to na razie wygląda (kominy, rynny itp. potraktowałem farbą Humbrol 27002)
Załączniki
-
25,4 KB Wyświetleń: 78