• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Dworzec Bonn - Kibri czy Faller?

piokar

Użytkownik
Reakcje
1 0 0
Witam

1. Zastanawiam się nad zakupem modelu dworca Bonn w skali HO, mam wybór między dwoma firmami Kibri i Faller, czy ktoś mógłby coś doradzić, a może już posiada jeden z tych modeli?

2. Jakiś rok temu widziałem w internecie model budynku bardzo dużego dworca (chyba największy jaki widziałem) w skali H0 , niestety nijak nie mogę przypomnieć sobie jego nazwy, firmy i numeru katalogowego - ostatnio przeszukałem w internecie stony firm Kibri, Faller i Vollmer oraz strony wielu sklepów internetowych, ale nic podobnego już nie znalazłem, może ktoś przypomina sobie co to mogło być? A może to była jeszcze jakaś inna firma?

OP
OP
P

piokar

Użytkownik
Reakcje
1 0 0
ODP

Dzieki za odpowiedz
Dokladnie o te dwa modele dworca Bonn mi chodziło - a czy są jakies za i przeciw w stosunku do modelu Kibri czy Fallera?

Niestety ten trzeci to nie jest ten który kiedyś widziałem.

baktrian

Aktywny użytkownik
Reakcje
173 3 0
jeśli lubisz duże dworce; POLA miała taki,Schonnbrun chyba 130cm...:)
podobno wersja limitowana 2000 szt.

OP
OP
P

piokar

Użytkownik
Reakcje
1 0 0
ODP

Dzieki
Rozumiem, ale czy wyglądem, wykonaniem, jakością itp się one rożnią?

a co do tego dworca firmy POLA , to czy można go jeszcze gdzies znalezc? , zdaje się że POLA została kupiona przez Fallera ale tam jakos nie widzę go.

baktrian

Aktywny użytkownik
Reakcje
173 3 0
co do poli;tak jak napisałem był to (pdobno) model limitowany.roku wydania nie pamietam.
kupiłem kiedys na allegro,czeka w pudle wielkosci małej walizki na lepsze czasy....
w komplecie figurki podróznych i taryfa bmw z poświetlanym "kogutem"

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.825 33 0
baktrian napisał(a):
co do poli;tak jak napisałem był to (pdobno) model limitowany.roku wydania nie pamietam.
kupiłem kiedys na allegro,czeka w pudle wielkosci małej walizki na lepsze czasy....
w komplecie figurki podróznych i taryfa bmw z poświetlanym "kogutem"
A z ciekawośći zdjecia tego zestawu możesz zamieścić :?: