No to odkurzamy temat po latach.
Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem drezyny DL2-264, numer boczny 7009. Pojazd ma dość dobrze poznaną historię, przez lata była na stanie działki drogowej Konotop (skąd pochodzi jej numer boczny).
Jako że zamierzam przywrócić jej możliwie oryginalny wygląd poszukuję wszelkich możliwych materiałów o DL2 z czasów eksploatacji na PKP, zwłaszcza zdjęć w czasie służby. Niestety nie znalazłem praktycznie nic, poza zdjęciami egzemplarzy już wycofanych i po modyfikacjach. Niewiadomą jest także schemat malowania - spod farby widać, że koła pomalowane były na czerwono, na ramie jednak póki co nie znalazłem śladów poprzednich barw. Niewiadomą pozostaje też kwestia oznaczeń - czy powiny wyglądać tak jak teraz (blaszka tylko z numerem ,,dyrekcyjnym"), czy raczej jak na egzemplarzu z Częstochowy (oznaczenia pełne wg. wzoru dla drezyn ciężkich
http://czgk.pl/details.php?image_id=16746&sessionid=76273a6c28c9b2e0300f070da3a5b7a0 ).
Póki co udało mi się ustalić, że osłony nóg były zrobione z płótna brezentowego, ściągniętego sznurem, jednak dowodów zdjęciowych także brak - DTR na ten temat milczy.
Za wszelkie informacje i zdjęcia z góry dziękuję, będą nieocenioną pomocą przy dalszych pracach nad drezynką.