• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? DR4018 i jednoczesne przestawianie dwóch rozjazdów

marekm

Znany użytkownik
Reakcje
1.793 2 0
Tytułem krótkiego wstępu - na makiecie mam około 30 rozjazdów (angliki traktuję jako dwa rozjazdy).
Bawiąc się z wykorzystaniem sterowania z komputera (GbbKolejka) nie stanowi to problemu - obsługą zwrotnic zajmuje
się soft (automatyzacja) i można tam tez zdefiniować zależności (zmiana ustawienia jednego rozjazdu powoduje przestawienie innego).

Niestety podczas sterowania Multimausem każdy rozjazd trzeba przełączyć oddzielnie nawet gdy jest to sytuacja
przejazdu z jednej linii na drugą, gdzie w rzeczywistym ruchu takie rozjazdy są również synchronizowane.

A teraz do sedna - czy można do jednego wyjścia dekodera DR4018 podłączyć dwa napędy MP1?
Instrukcja mówi, że obciążenie maksymalne wyjść 1-8 to 2A (ale nie wiem czy każdego, czy w sumie).
Może można to zrobić poprzez mapowanie wyjść, ale tak, żeby na jednym adresie działały dwa?

Będę wdzięczny za wszelkie informacje w tym temacie.
Szczególnie tych, którzy już u siebie coś takiego przerobili :)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
DCC 1
DCC 5
DCC 7