• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model własny DORABIANIE CZEŚCI DO TABORU PKP

Redukcyjny

Aktywny użytkownik
Reakcje
1.280 1 0
Witam serdecznie
Tak sobie pomyślałem że na forum będę pokazywał w skali 1/87 nie tylko tabor , samochody , infrastrukturę , statki , samoloty ale i dorabianie części. Temat pewnie mniej ciekawy ale budując lub dorabiając części też się świetnie bawiłem.:)
Może bardziej chciałem pokazać że mając hips , ostry skalpel , pilniczki i klej można zbudować każdy model i dorobić każdą część.
Zrobienie tej burty do wagonu RS zajęło mi 40 min. Wiem wiem pewnie jakiś dobry konstruktor 3D zrobił by to szybciej no i można drukować w nieskończoność .Jednak ja jestem starej daty i lubię obrabiać plastik w rękach. Idziemy na przód z drukiem 3D i super , ale zatracamy przez to stare techniki modelarskie używane kiedyś. W czasach kiedy żeby zwaloryzować model używało się wszystkiego co było pod ręką a plastik pozyskiwało się z wieczka po margarynie. Popłynąłem trochę nostalgicznie sorry.:)
Dobra dorobiłem burtę wagonu RS , trochę armatury do SM32 , zbiornik pary i piasecznicy w jednym Pt47 , jeszcze tylko rurki zostały do dołożenia , SHP pt47 został tylko kabelek do dołożenia. Dwa zdjęcia Pt47 pochodzą z Internetu
Pozdrawiam :)
1.jpg
2.jpg
3.jpg
3a.jpg
3b.jpg
3c.jpg
3d.jpg
3e.jpg
3f.jpg
3g.jpg
3h.jpg