• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

H0 (1:87) Diorama z Nastawnią Angielską

C

czarny2m

Gość
Witam. Jakiś czas temu dostałem od kuzynki z Anglii nastawnię widoczną na fotkach. Dziewczyna myślała, że przypasuje mi tym prezentem do mojej makiety Rokowic http://forum.modelarstwo.info/threads/rokowice.11106/ niestety z oczywistych powodów nie mogę jej tam umieścić. Postanowiłem zrobić małą dioramkę w tym klimacie:)może z czasem jakiś tabor się dokupi żeby ładnie pasował do klimatu. W temacie przedstawię etapy budowy dioramy. Mam pytanie, czy ktoś posiada jakieś oryginalne foty takich nastawni? Z jakiej epoki jest to budowla?
DSCF3170s.jpg
DSCF3169s.jpg

Tomek K

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
371 5 1
To typowa nastawnia brytyjska. Biorąc pod uwagę specyfikę kolei na wyspach to okres stosowania jest w przedziale od XIX wieku do dziś czyli .... zawsze;)

OP
OP
C

czarny2m

Gość
Ok. Danielu, jak tylko ruszę z robotą to zaprezentuję efekty pracy. Pogoda się załamała więc rower wisi na półce i jest czas na miniaturowe koleje:)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Planuję 8
Planuję 5
Planuję 15
Planuję 6
Planuję 20