Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Właśnie ni z gruszki ni z pietruszki strzeliły mi 2 diody w dekoderze Lenz Standard (w trakcie jazdy lok zrobił zwarcie).
Chętnie odkupie 10-20 szt diod schottkego na zapas bo to już drugi dekoder uziemiony przez mostek Graetza, wielkość jak na rysunku, prąd im większy tym lepiej
Można prosić administratora/moderatora o przerzucenie tego wątku do działu elektronika i sklejenie z wyżej wymienionym w linku, powyższe informację mogą być z czasem przydatne innym użytkownikom forum.
Można prosić administratora/moderatora o przerzucenie tego wątku do działu elektronika i sklejenie z wyżej wymienionym w linku, powyższe informację mogą być z czasem przydatne innym użytkownikom forum.
Sorry, że się wtrącę, ale to nie jest dział "elektronika" tylko "elektryka" (a to jest chyba różnica), zaś temat moim zdaniem powinien być w dziale "DCC" a nie tu, bo dotyczy elektroniki, a dokładnie elementów do dekodera DCC.
Sorry, że się wtrącę, ale to nie jest dział "elektronika" tylko "elektryka" (a to jest chyba różnica), zaś temat moim zdaniem powinien być w dziale "DCC" a nie tu, bo dotyczy elektroniki, a dokładnie elementów do dekodera DCC.
Widzę, że wątek trafił już do działu DCC, jednak w dział Elektryka IMHO nie słusznie się tak nazywa - większość tematów gdzieś tam zahacza o elektronikę. Moim zdaniem dział powinien się nazywać Elektronika, bo nie wszystko co jest elektroniką podchodzi pod DCC
No i tu jest problem, zarejestrowałem się na pl.farnell.com i na etapie płatności poległem właśnie z powodu braku karty kredytowej Tymczasem wybrałem się w piątek do TME i zrobiłem dość duży zapas diod schottkiego - dekodery już naprawione - gdyby ktoś potrzebował niewielkie ilości to mogę odstąpić