• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Dyskusja Digikeijs dr4088cs problem.

śledź

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.781 61 10
Pojawił się u mnie z nikąd problem z dr4088cs, moduł zajętości toru. Problem polega na tym, że moduł widzi zajętość toru w trzech miejscach bez lokomotywy, nic na torze nie stoi. Sterując z myszki Roco wszystko jest przejezdne, natomiast w iTrai niestety nie, bo program widzi zajętość toru. Wymieniłem kabel RJ, podmieniłem moduł na inny, mam drugi zastępczy, zrobiłem nowe programowanie i dalej to samo. Nie mam pomysłu jak ten problem rozwiązać, może ktoś z Was miał podobny problem u udało się to jakoś rozwiązać.

kareks

Aktywny użytkownik
Donator forum
FREMO Polska
ŁKMK
Reakcje
282 10 2
A spróbowałeś może zobaczyc podgląd w centralce, czy też widac zajętość (jeżeli jest taka mozliwość - nie wiem jaka jest centralka), wyglada tak jak by cały czas płynął prąd na tych trzech odcinkach toru może jakis brud, paproch itp między sekcjami.

kareks

Aktywny użytkownik
Donator forum
FREMO Polska
ŁKMK
Reakcje
282 10 2
Czyli jedno jest pewne jest zajetość, jak wszystko podlączone do makiety, a jak podlączysz do centralki ten zapasowy moduł bez podłączenia do makiety to cos widac czy nie. Trzeba metodą prób i błędów znależx żródło problemu. Proponuje krok po kroku podłącząc wszsytko po kolei do centralki i po podłączeniu kolejnego lementu, patrzeć w którym momencie pojawia sie błąd.