• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Dewastacja zabytku

Jan Bednarczyk

Znany użytkownik
Reakcje
1.737 14 6
Może i Ford nie jest zabytkiem, lecz te wagony towarowe to raczej swoje lata mają, szczególnie ten drugi z kołami szprychowymi. Przypuszczam że jest budowy przedwojennej. Czy jest zabytkiem, nie mnie oceniać

Jan Bednarczyk

Znany użytkownik
Reakcje
1.737 14 6
Tak, to forum jest niekumate, ale przez takie wpisy jak ten pod zdjęciem. I nie zwalaj kolego winny na innych, skoro to Ty swoim nieprecyzyjnym opisem filmu rozpocząłeś dyskusję, przy okazji obrażając innych.

Merlin

Moderator Grupy BGM
Zespół forum
BGM
H0e
Reakcje
1.849 4 0
Prawda jest taka, że przy tej prędkości pokaz ten nie miał sensu. Nawet tramwajem robiono wypadek z większą prędkością...
Natomiast nie sądzę by lokomotywa, czy też wagony ucierpiały. Co najwyżej farba mogła odpaść.

OP
OP
D

Dampflok

Gość
Tak, to forum jest niekumate, ale przez takie wpisy jak ten pod zdjęciem. I nie zwalaj kolego winny na innych, skoro to Ty swoim nieprecyzyjnym opisem filmu rozpocząłeś dyskusję, przy okazji obrażając innych.
Sądziłem, że ludzie na forum są w większości specjalistami w dziedzinie kolei większymi ode mnie. Ale skoro na forum KOLEJOWYM nikt nie wie co jest na tym filmie zabytkiem i w dodatku padają głupie sugestie, że chodzi auto to tylko świadczy o profesjonalizmie. Chyba nie trzeba być takim tłukiem żeby wpaść na to. że chodzi o Ls60. Nawet stowarzyszenie określa to jako zabytkowy pojazd. Dla was zapewne za niedługo będzie tłumaczyć w opisie co to jest ET22 i węglarki. A kibel kojarzy wam się z tylko miejscem ustronnym. Większość komentujących np. Adam Okuń to zapewne miało doświadczenie z koleją tylko w postaci jazdy pociągiem na wakacje w dzieciństwie. Fajnie że nikogo nie rusza fakt, że unikatowe lokomotywy odremontowane robią za zabawki do testów. Zapewne stowarzyszenie ma jako członka miliardera który to funduje....Może niech jeszcze PKP Cargo wypożyczy drezynę M20 z Chabówki do testów EURO NCAP, zapewne będzie fajnie się prezentować potem....Albo spalimy jakiś parowóz do testów strażackich.... Na pewno jakiś unikat ze Skierniewic będzie się świetnie fajczył, chociaż was i tak to nie rusza.

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.407 3 0
Masz ewidentny problem ze sobą. Na forum nie znajdziesz pomocy. Od tego są specjaliści, którzy zęby zjedli na terapiach dla osób bez dystansu, próbujący leczyć swoje kompleksy publicznie. Są tacy, którzy robią to prywatnie, są tacy których opłaca NFZ. Zacznij traktować ludzi na forum poważnie to i oni zapewne odwdzięczą się tym samym.

Merlin

Moderator Grupy BGM
Zespół forum
BGM
H0e
Reakcje
1.849 4 0
Moim zdaniem niepotrzebnie się denerwujesz @Dampflok . Przy tej prędkości lokomotywie nic się nie stało. Chyba nie sądzisz, że towarzystwo dało by świeżo wymalowaną lokomotywę na test, który by ją zniszczył... Mogę cię zapewnić, lokomotywa wróciła o własnych siłach ;) Po za tym, nawet przy większej prędkości lokomotywa nie odnosi większych obrażeń. Jedyne co to ubytki farby. Po za tym, to towarzystwo odremontowało lokomotywę, więc jeżeli ma ochotę zrobić jakiś test, to niech robi. Przecież to oni przy niej pracowali. I powiedz mi co ma PKP Cargo, do towarzystwa w Jaworzynie?

A takich testów jest więcej. I to przy większej prędkości :)

Mogę cie zapewnić, że wszyscy na forum wiedzą, co jest zabytkiem :)

OP
OP
D

Dampflok

Gość
Masz ewidentny problem ze sobą. Na forum nie znajdziesz pomocy. Od tego są specjaliści, którzy zęby zjedli na terapiach dla osób bez dystansu, próbujący leczyć swoje kompleksy publicznie. Są tacy, którzy robią to prywatnie, są tacy których opłaca NFZ. Zacznij traktować ludzi na forum poważnie to i oni zapewne odwdzięczą się tym samym.
No widzę, że nie zbyt poważnie traktują mnie robiąc jakieś dowcipy i nie wiedząc co jest zabytkiem. Chciałem zwrócić uwagę na coś co mi się nie podoba. I spotykam się od razu z sarkazmem co jest wredne, fajnie że swój komentarz to złośliwa uwaga dotycząca mojego rzekomego stanu psychicznego. Takie odzywki świadczą o tym że to powinno się nazywać "gimbusiarskie forum modelarskie wzajemnej adoracji. Nawet Infokolej reprezentuje o wiele lepszy poziom.
Po za tym, to towarzystwo odremontowało lokomotywę, więc jeżeli ma ochotę zrobić jakiś test, to niech robi. Przecież to oni przy niej pracowali. I powiedz mi co ma PKP Cargo, do towarzystwa w Jaworzynie?
PKP Cargo posiada M20 więc mogliby zrobi nim test EURO NCAP wzorem z Jaworzyny, Twoim rozumowaniem to złomiarz kupując Ty2 z Nysy miał prawo je pociąg w końcu to jego lokomotywa... nie rozumiem oburzenia z tego powodu...

Andrzej Px48

Aktywny użytkownik
KMK N-orma
Reakcje
75 0 0
Prosta wysoka czołownica,bufory też konkretne,nie ma co zerwać z przodu. Lokomotywka idealna do pokazu,aby unaocznić dużej liczbie polskich kowbojów drogowych szalejących a,la Kubica co może nawet taki mały ,,karaluch'' w spotkaniu z cienką konserwą zwaną samochodem.
W Kętrzynie kilka lat temu wjechał nam na czynnym! i działającym przejeżdzie pod bufory Opel. Skład -Sm 03+94 A. Prędkość ca 20 km/h. Wzięliśmy go na rogi i przeciągnęliśmy przez cały przejazd gniotąć niemiłosiernie. Kierowca tłumaczył się ,że zdąży. Tym razem ocalał, a lewy bufor zatrzymał się na wysokości lewarka zmiany biegów.

Ostatnio edytowane:

Merlin

Moderator Grupy BGM
Zespół forum
BGM
H0e
Reakcje
1.849 4 0
Kolego @Dampflok zapraszam do Jaworzyny byś zobaczył stan lokomotywy.
Natomiast cięcie lokomotywy ty2, a taki test to dwie różne sprawy.

Proponuję zakończyć temat.

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.407 3 0
Nie nauczyłeś się nic po pierwszej awanturze, którą wywołałeś na forum. Nie należę do osób lubiących konflikty i raczej ich unikam. Jednak na każdą głupią zaczepkę reaguje od razu. Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie. Miałem pewność, że mikole, którzy pokaz zorganizowali zrobili to tak by lokomotywki nie uszkodzić co i film potwierdza. Mogę się nie zgodzić na formę pokazu i sens przekazu ale na pewno nikogo bym nie próbował przez to obrażać. Tobie to przychodzi łatwo. Napiszę nawet zbyt łatwo więc albo jesteś internetowym trollem albo masz problem z życiem w grupie gdzie czasami sarkazm czy głupawy żart się pojawia i trzeba mieć zdrowy dystans.

OP
OP
D

Dampflok

Gość
Nikt jakoś zaznaczył w komentarz że to sarkazm, mam wrażenie, że to była raczej czysta złośliwość, może pocięcie Ty2 to dla was też taki żart...
[DOUBLEPOST=1442177738][/DOUBLEPOST]
Nie nauczyłeś się nic po pierwszej awanturze, którą wywołałeś na forum.
Nie pamiętam żadnej awantury coś ci się ubzdurało w głowie.