• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Demontaż BR 01 Roco

jacek_58

Użytkownik
Reakcje
3 0 0
Witam,
demontuję Br 01 - stare Roco.
Mam problem z oddzieleniem kabiny maszynisty od kotła. Potem muszę wyjąć balast z kotła.Sama kabina rusza się pod naciskiem palca ale nie chce wyskoczyć. Boję się że coś urwę- ostatnio robiłem to samo z BR03 Flm i tam poszło bez problemu.

Załączniki

OSA

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 1 0
Proponuję spróbować podważyć budkę na samym dole ścianek bocznych- pewnie są w budce nadlewy, a w ramie otwory,więc dolne ścianki budki lekko odgiąć na zewnątrz i jednocześnie podnosić budkę do góry zaczynając od końca- budka może mieć wpusty w kocioł. Tak przynajmniej BR44 jest zrobiona, ale myślę, że podobnie się BR 01 rozbiera ;)

OP
OP
J

jacek_58

Użytkownik
Reakcje
3 0 0
zdemontowałem kabinę- najpierw rzeba było usunąć imitację wyposażenia kabiny i wszystko się dało. Teraz mam problem z balastem. Moim zdaniem powinien się wysunąć w stronę kabiny, ale jakoś nie chce wyjść.

Załączniki

Marek Bydgoszcz

Aktywny użytkownik
Reakcje
31 1 0
... mogą go trzymać wszelkie dodatki z osprzętowienia kotła, szczególnie te, które są wykonane z metalu, ale nie wiem dokładnie jaki model masz...