• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Demo AnyRail

RŻD

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
W demo AR jak wszyscy wiedzą jest tylko 50 elementów do wykorzystania. Słyszałem jednak, iz istnieje na to jakis sposób, by obejśc to ograniczenie. Czy ktos wie? Szukałem tu na forum, ale nie bardzo znalazlem. mam demo, a chcialbym zbudować makiete gdzie obecnie bedzie kilka dobrych razy wiecej niz tylko 50. Niestety pirata nie ma. Szukalem. Czy jednak musze kupić AD?
Pozdrawiam
RŻD

ciekma

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
7 1 0
Ponadto ludzie dzielą się na tych, co planują w anyrailu itp i na tych, którzy makiety robią.
Wybór należy do Ciebie :)

OP
OP
R

RŻD

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
ciekma napisał(a):
Ponadto ludzie dzielą się na tych, co planują w anyrailu itp i na tych, którzy makiety robią.
Wybór należy do Ciebie :)
Moze sie i dziela , ale ja chce najpierw zobaczyc ile mam torow kupic i jakich! mam szkic na papierze, i muszę policzyc ile mi torow trzeba kupić. A ta uwaga nie była zbyt stosowna w tym przypadku. Glupio kupowac milion torów i czekać za nim reszta nie potrzebnych sie sprzeda. jestem pragmatykiem, a nie romantykiem. Do tego prowadzę Grupe rekonstrukcji historycznej, i mam trzy kobiety w domu. Tak ze wywalanie kasy po to by kombinowac kilka tygodni jak, co i do czego, uwazam za miętko mówiąc nie praktyczne.

OP
OP
R

RŻD

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
paziu1000000 napisał(a):
najprostszym rozwiązaniem jest kopiowanie układu do Painta i doklejanie po kawałku pozostałych jego elementów.

To chyba nie jest piractwo, ponieważ nie ingeruję w program :)
Dzieki wielkie! Postaram się jakoś to zrobić.

ciekma

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
7 1 0
RŻD napisał(a):
mam szkic na papierze, i muszę policzyc ile mi torow trzeba kupić.
Ale do tego nie potrzebujesz tego programiku, zwłaszcza że wszelkie łuki wygodniej jest z fleksów ukłądać.
Lepiej uzyć jakiś program do grafiki wektorowej (chociażby darmowy Inkscape, o CorelDraw i Autocad nie mówiąc) i tam wszystko sobie narysować.
Można też wtedy dać wydrukować w 1:1 albo wydrukować w mniejszej skali i dać skserować w powiększeniu (do A0 można spokojnie).

Moja uwaga nie była niestosowna, tylko wynika z obserwacji działu "Planuję".
A szkoda by było gdyby taki ciekawy pomysł jak Twój pozostał w tym dziale.

OP
OP
R

RŻD

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
ciekma napisał(a):
RŻD napisał(a):
Moja uwaga nie była niestosowna, tylko wynika z obserwacji działu "Planuję".
A szkoda by było gdyby taki ciekawy pomysł jak Twój pozostał w tym dziale.
Zapewniam ze nie zostanie w tym dziale. mam juz 4 płyty OSB 2,5x1,25 (jezeli chodzi o materialy to nie ma problemu- prowadze firme budowlaną). W moim pomysle do wykorzystania około 400 elementów torów (jak nie wiecej). I własnie poto chce miec program do ukladania torow- bedzie mi łątwiej kupic odpowiednie. Nie chodzi o sam projekt (to akurat mam), a o wyliczenia ilości. I to zbieranie potrwa z miesiąc napewno! Zdaje sobie sprawy ze to nie mały wydatek, dlatego staram się jakos rozsądniej podchodzić do tego.