Wiem, że przewijało się trochę wątków na ten temat, ale to co znalazłem nie rozwiało moich wątpliwości.
Ogólnie chciałbym rozpocząć cyfryzację moich lokomotyw.
Dekodery jazdy i oświetlenia kosztują w okolicach 200zł, a z dźwiękiem około 500 zł.
1. Czy po za tym dźwiękiem jest jeszcze jakaś różnica z opcjami?
Dla porównania Zimo MX645P22-EU07 z dźwiękiem a taki Zimo MX633P22.
A może jest coś lepszego?
Na pewno będę chciał jedną lokomotywę z dźwiękiem, ale się zastanawiam czy zainstalować od razu we wszystkich. Mam 4 lokomotywy.
2. Szukałem jeszcze czegoś dla SM42 no i wyczytałem, że najlepiej kupić najtańszy dekoder Lenza, ale podobno szarpie przy ruszaniu. Niby się poprawia po zmianie ustawień.
Znalazłem jeszcze Zimo MX623R oraz MX630R.
Czy pomiędzy tymi dwoma jest jakaś znaczna różnica?
Może i pytania banalne, ale nigdy wcześniej nie miałem do czynienia ze sterowaniem cyfrowym, dlatego nie chciałbym kupować pierwszych lepszych.
Ogólnie chciałbym rozpocząć cyfryzację moich lokomotyw.
Dekodery jazdy i oświetlenia kosztują w okolicach 200zł, a z dźwiękiem około 500 zł.
1. Czy po za tym dźwiękiem jest jeszcze jakaś różnica z opcjami?
Dla porównania Zimo MX645P22-EU07 z dźwiękiem a taki Zimo MX633P22.
A może jest coś lepszego?
Na pewno będę chciał jedną lokomotywę z dźwiękiem, ale się zastanawiam czy zainstalować od razu we wszystkich. Mam 4 lokomotywy.
2. Szukałem jeszcze czegoś dla SM42 no i wyczytałem, że najlepiej kupić najtańszy dekoder Lenza, ale podobno szarpie przy ruszaniu. Niby się poprawia po zmianie ustawień.
Znalazłem jeszcze Zimo MX623R oraz MX630R.
Czy pomiędzy tymi dwoma jest jakaś znaczna różnica?
Może i pytania banalne, ale nigdy wcześniej nie miałem do czynienia ze sterowaniem cyfrowym, dlatego nie chciałbym kupować pierwszych lepszych.