• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Dekoder LENZ'a. i EP09

krzychu12231

Znany użytkownik
Reakcje
49 0 0
Witam,
dzisiaj ucyfrowiłem moją EP09 zapodając jej dekoder LENZ. Model jeździ ładnie, ale mam wrażenie, że mogłoby być lepiej. Stąd moja prośba: mógłby mi ktoś podać optymalne ustawienia dla dekodera LENZ Gold w modelu ROCO? Z góry dziękuję.

P.S. Ta dziwność polega m.in. na tym, że rozpędzając się z włączoną F4 (start i hamowanie bez opóźnienia) nie mogę rozpędzić i zahamować loka płennie. Natomiast przy włączonym opóźnieniu startu i hamowania jest OK. CV2 =0, CV5 =180, CV3 =50, CV4 =50.

LUKASZdiy

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
krzychu12231 napisał(a):
P.S. Ta dziwność polega m.in. na tym, że rozpędzając się z włączoną F4 (start i hamowanie bez opóźnienia) nie mogę rozpędzić i zahamować loka płennie. Natomiast przy włączonym opóźnieniu startu i hamowania jest OK. CV2 =0, CV5 =180, CV3 =50, CV4 =50.

OP
OP
krzychu12231

krzychu12231

Znany użytkownik
Reakcje
49 0 0
Bez bezwładności nie jedzie zbyt równo, trzeba bardzo uważać, jak troszkę za mocno obrócę gałkę na MM to ostro szarpnie. Jazda bez bezwładności jest gorsza od jazdy BR44 ROCO z LokPilot V3.0 ESU, układ jezdby jeswt OK. Z bezwładnością jest OK.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
DCC 5
DCC 2
DCC 1
DCC 10
DCC 13