• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Dekoder do zwrotnic SD 2000

Pawwell

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Szanowni Klubowicze
Jestem nowym szczęśliwym posiadaczem cyfrowego zestawu startowego Smart Control wlan PIKO 59014 niestety radość szybko minęła w momencie próby zaprogramowania zwrotnic. Ale od początku.
Centralkę z wyżej wymienionego zestawu zaktualizowałem do wersji 1.2.0.0. nabyłem dekoder PIKO 55032 SD 2000 do zwrotnic PIKO 55422 i 55423 i napędy PIKO 55271 .Do zwrotnic przykręciłem napędy i podłączyłem je do dekodera SD 2000 tak :1 wszy czarny przewód do A1G 2 gi czarny przewód do A1R 3 ci czerwony przewód do A1C z w gniazda GLEIS wpiąłem przewody idące do klipsa podłączeniowego torów do których podłączona jest centrala smart control zasilająca tory .Po włączeniu centralki smart control na dekoderze Piko 55032 SD 2000 dioda mignie sygnalizując jej uruchomienie. Na kontrolerze smart control utworzyłem 2 wie zwrotnice lewą i prawą używając symbolu ołówka pod numerem 4 w systemie edycji jako adres wpisałem 2 i zapisałem do drugiej zwrotnicy wpisałem 3 jako adres i zapisałem . Na tym moja wiedza się niestety kończy nie wiem co dalej z programowaniem jak to zrobić używając dekodera SD 2000 o co chodzi z tym miganiem diod bardzo proszę o pomoc.Przeglądałem Internet gdzie są różne filmy ale nigdzie nie jest pokazane jak to robić po kolei. Próbuję rozgryźć to od 2ch tygodni już nawet żona przestała się do mnie odzywać. W Was moja jedyna nadzieja drodzy klubowicze.