• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

DEKODER 8/21pin

vs125

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Dzisiaj jak przeglądałem modelarskie graty, przy okazji porządków zwrócił uwagę dekoder wyjęty z zestawu startowego podwójnego ,ROCO z lokomotywą BR212 i ICE nie pamiętam już z której ,mniejsza o to,każdy dekoder ma wtyczkę 8 pin z przewodami przylutowanymi do deka ale jeden z nich ma 21 otworków i pól lutowniczych jakby do wstawienia złącza 21 , a przewodów od deka jest 8.Czy ktoś z użytkowników forum spotkał się z takim dekoderem?Zastanawia mnie czy ten dek jest uniwersalny? czy może tylko producent ma płytkę taką samą do dwóch rodzai złącz dekodera?

Lyntog

Znany użytkownik
Reakcje
1.081 6 2
Odkopuję temat - wpadł mi dzisiaj w ręce używany dekoder ESU Loksound 4.0 który ma gniazdo MTC21, ale miał przylutowane kable do gniazda 8 PIN (i w takiej lokomotywie dotychczas funkcjonował). Czy jeśli go podłączę do gniazda MTC21 będą mi też działały normalnie wszystkie wyjścia AUX?

1697487457251.png

1697487467733.png

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
DCC 2
DCC 2
DCC 1
DCC 10
DCC 13