• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? DCC Wi-Fi Dekoder jazdy dźwiękowy RB 2300

tomciopaluch

Nowy użytkownik
Reakcje
7 0 0
@tomciopaluch tu jest opis jak wrzucać dżwięki na sloty... jak zaktualizować firmware - w zasadzie polega na tym, że będąc w przeglądarce, nie wybierasz slotu... tylko na "stronie głównej" wrzucasz plik BIN używając opcji "wybierz/Browse" -> ładujesz plik na dekoder.
https://forum.modelarstwo.info/threads/dcc-wi-fi-dekoder-jazdy-dźwiękowy-rb-2300.60042/post-1120208
Witam, dzięki serdeczne za szybką odpowiedź. spróbuję przetestować.

Reakcje
4 1 0
Ma ktoś zamontowany dekoder RB do jakiegoś parowozu? Jak się sprawuje pakiet dźwiękowy? Chcę sobie kupić Tkt-3 i zastanawiam się jak się sprawdzą dźwięki

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.441 28 1
Ma ktoś zamontowany dekoder RB do jakiegoś parowozu? Jak się sprawuje pakiet dźwiękowy? Chcę sobie kupić Tkt-3 i zastanawiam się jak się sprawdzą dźwięki
Ale nie ma dźwięków do TKt3 na dekoder RB.
Jedyny dźwięk jaki jest, to do Tp1 i to też z problemami, bo ostatnio na targach HOBBY skutecznie unieruchomił testową lokomotywę.
Tak, że dźwięki się nie sprawdzą.
Samemu raczej nie skomponujesz planu dźwiękowego, więc może lepiej kupić fabryczną wersję z dźwiękiem...

Reakcje
4 1 0
@melonowy trochę mnie zmartwiłeś bo przeskok loko bez dekodera a z dekoderem fabrycznym jest cenowo naprawdę duży. Stąd pomysł na dekoder RB. Muszę wgrać ta aktualizacje 1.7 do mojej EU07 plus pakiet do Tp1 i zobaczyć czy to będzie mieć w ogóle sens.

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.441 28 1
trochę mnie zmartwiłeś bo przeskok loko bez dekodera a z dekoderem fabrycznym jest cenowo naprawdę duży.
No jakieś 250zł. Bo przyjmując np. takie ZIMO MS450p22 z dźwiękiem w TKt3 to jakieś 500 zł.
Railboxa jednak też trzeba kupić za 250zł i wgrać sobie dźwięk od Tp1, a nie oryginalny do TKt3.
Tak więc masz informację, a co zadecydujesz to Twoje.
Choć jak chcesz okazyjny parowóz, to teraz można TKt1 analog kupić w bardzo dobrej, okazyjnej cenie. Z przesyłką już za ~1029zł.
TKt1.jpg
Plus od Elvisa dekoder ZIMO MS450 za około 500zł i masz parowóz z dobrym dźwiękiem za około 1530zł.