• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Darmowy model 3D EU 07 241 do druku 3D

Quboss

Nowy użytkownik
Reakcje
17 0 0
Witam, żyjemy w 24 roku a na internecie brakuje modeli gotowych do druku. Jak już to odpłatnie za wielkie pieniądze. Podjąłem się wyzwania zaprojektowania właśnie tej siódemki i wypuszczeniu jej na użytek dla modelarzy. Model cały czas jest w trakcie tworzenia, nie jest to idealne Boże odwzorowanie jednak myślę że i tak ładnie wyszło i komuś się przyda :)
(Załączone zdjęcie pokazuje realny model który wymaga dokończenia :D)
a6a1dfde-5c39-424e-9f4b-1d149b6ff858.jpeg

Reakcje
37 3 0
Może to ma chronić zaślepki gniazd przed zgubieniem. Takie zaślepki to poważna sprawa. Musiałem kiedyś wymieniać gniazdo RJ-11 w napędzie teleskopu bo biedronka postanowiła tam przezimować. Na Karaibach spadł samolot bo osy zbudowały gniazdo w rurce Pitota.

Pantograf

Znany użytkownik
Reakcje
1.002 63 25
Może to ma chronić zaślepki gniazd przed zgubieniem. Takie zaślepki to poważna sprawa. Musiałem kiedyś wymieniać gniazdo RJ-11 w napędzie teleskopu bo biedronka postanowiła tam przezimować. Na Karaibach spadł samolot bo osy zbudowały gniazdo w rurce Pitota.
Mhm. I wahadlowiec eksplodował bo... Bo było zimno..

Na cholere taki post?

Mój i kolegi post do usunięcia. Wybaczcie.

JakubR

Użytkownik
Reakcje
239 0 0
Projekt i zamysł ciekawy, zwłaszcza że pod publikację. Nie mam zamiaru wytykać błędów bo każdy sobie poprawi co chce, jedynie chcę zwrócić uwagę na wysokość elektromagnesu. Na grafice wygląda na baaardzo nisko osadzony, podpowiem tyle że w oryginale jego dolna powierzchnia znajduje się 140mm (+/-5) nad główką szyny.

OP
OP
Quboss

Quboss

Nowy użytkownik
Reakcje
17 0 0
Projekt i zamysł ciekawy, zwłaszcza że pod publikację. Nie mam zamiaru wytykać błędów bo każdy sobie poprawi co chce, jedynie chcę zwrócić uwagę na wysokość elektromagnesu. Na grafice wygląda na baaardzo nisko osadzony, podpowiem tyle że w oryginale jego dolna powierzchnia znajduje się 140mm (+/-5) nad główką szyny.
Wie Pan, model prywatny robię w skali 1, nie mam jeszcze do końca pomysłu na wózki, dlatego nie ryzykowałem i nie robiłem tego nisko, z tego błędu zdaje sobie sprawę ale jeżeli pan chce to mogę go poprawić :)

OP
OP
Quboss

Quboss

Nowy użytkownik
Reakcje
17 0 0
Poprawka, źle przeczytałem. Ogólnie to ma tej grafice ten elektromagnes jest źle położony i normalnie inaczej leży, w blenderze raczej ustawiam elementy na oko a dopiero w slicerze układam je dokładnie. Każdy element zaprojektowałem tak aby dało się go łatwo zmodyfikować. Pliku .blend narazie nie dołączam (chyba że na pv) ze względu na Januszy z olx i allegro