Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Narazie nie mam czasu na wąski tor, dopiero co sesję zaliczyłem. W sumie to powolutku mogę zabierać się za modrzewie...a jest tego ustrojstwa do zrobienia.
Tak, tylko skąd ja laser wytrzasnę? Czy mógłbym się gdzieś udać z wyrysowanymi dachówkami, żeby mi wycięli? Ile taka przyjemność kosztuje? Dzięki za info.
Ja nie chciałbym pchać się w koszty z tymi blachami, dlatego zostanę przy kartonie. Albo dachówka wycinana będzie laserem, albo ręcznie. Dziękuje wszystkim za podpowiedzi.
panowie żeby dachówka wyglądała realistycznie w miarę
to trzeba zrobić ją metodą laserową a jeszcze lepiej tak jak to robi Hugwa & wiyNg - wytrawić.
To jedyna właściwa i dokładna metoda .
Ma ktoś, nawet wytrawił...
Ale to droga zabawa by była, każdy rząd dachówek jest z dwóch warstw blachy. Prototypowa partia poszła do lamusa. Potem wygrzebię i machnę zdjęcie.
Czy ma ktoś może informacje, jakim typem dachówki i jakim sposobem pokryty był dach nie istniejącej już nastawni dysponującej Lb Lubsko? Czy posiada ktoś takowe informacje? Ze zdjęć wnioskuję, że jest to karpiówka, a sposób krycia to obstawiam pomiędzy pokryciem podwójnym w koronkę, a pojedynczym. Ze zdjęć, które posiadam nie można stwierdzić w jaki sposób pokryty był dach ww. obiektu. Za pomoc byłbym niezmiernie wdzięczny.