• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? D29-212

grek

Aktywny użytkownik
Reakcje
506 7 0
Dzień dobry, mam takie pytanie: czy na linii nr 212 cokolwiek się dzieje? Widziałem ostatnio jakieś zdjęcia z transportów do Prefabetu. Ma ktoś jakiekolwiek info o takich transportach? Będę wdzięczny za każdą informację.

Tomasz Sauer

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
2.016 95 4
No dobrze, w takim razie chodzi mi o linię Lipusz - Korzybie, na odcinku Lipusz - Bytów. Zadowoleni?
Dwa lata temu faktycznie sporadycznie jeździły składy gruszek do Prefabetu i cystern do bazy w Ugoszczy.
Są plany rewitalizacji linii do Bytowa gdzie czeka wyremontowany dworzec.
W torach wg. byłego zawiadowcy z Lipusza są najstarsze w Polsce funkcjonujące szyny z XIX wieku.

Reakcje
17 1 1
Dzień dobry, mam takie pytanie: czy na linii nr 212 cokolwiek się dzieje? Widziałem ostatnio jakieś zdjęcia z transportów do Prefabetu. Ma ktoś jakiekolwiek info o takich transportach? Będę wdzięczny za każdą informację.
Linią na odcinku Bytów - Lipusz zarządza aktualnie SKPL. Oprócz transportów do Prefabetu w Osławie i do bazy paliw w Ugoszczu zdarzają się pociągi z węglem do samego Bytowa. Ostatni dotarł 2 sierpnia - udało mi się go przez przypadek złapać (foto poniżej). Kolejny planowany jest niby na październik.
SKPL trzyma swoje lokomotywy na terenie Prefabetu. W weekend stały tam SM42 i T458.

skpl_bytow.jpg skpl_bytow_2.jpg

OP
OP
grek

grek

Aktywny użytkownik
Reakcje
506 7 0
Linią na odcinku Bytów - Lipusz zarządza aktualnie SKPL. Oprócz transportów do Prefabetu w Osławie i do bazy paliw w Ugoszczu zdarzają się pociągi z węglem do samego Bytowa. Ostatni dotarł 2 sierpnia - udało mi się go przez przypadek złapać (foto poniżej). Kolejny planowany jest niby na październik.
SKPL trzyma swoje lokomotywy na terenie Prefabetu. W weekend stały tam SM42 i T458.
Dzięki, wartościowe informacje. Pytanie skąd wziąć info, że konkretnego dnia będzie jechać składzik.
Nie, nie piszcie ,,wyjść i sprawdzić". Tyle to wiem.

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 81
Koleje w Polsce 192