• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Dżwięki na dworcu kolejowym

Reakcje
0 0 0
Witam

Czy ktoś może posiada udżwiękowiony dworzec kolejowy. Taki na którym słychać zapowiedzi pociągów.
Oczywiście najlepiej w języku polskim a nie niemieckim.

Z góry dziękuję za pomoc.

Julek

Kuba

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Dużo ciekawszym modułem jest The Dream Player http://www.pricom.com/Trains/DreamPlayer.shtml Można nagrać na kartę SD dowolne cztery dźwięki stereofoniczne o dobrej jakości, zależy od wielkości karty, ale może to być nawet 100 minut nagrania. Cztery wejścia pozwalają na start/stop danej ścieżki dźwiękowej. Do tego cztery wyjścia mogą uruchamiać dalsze akcesoria po zakończeniu danej ścieżki dźwiękowej. Poza tym opcje odtwarzania losowego, ciągłego itp.
Np. jedna z moich ścieżek to http://www.aprs.pl/pkp/sound/1_poznan_zapow.wav (6MB)

Jaro

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Niezłe to,przyznaję.Szkoda,że nikt tego w Polsce nie sprzedaje,albo nie robi podobnego.Tyle,że nie wiem jak bardzo to przydatne.Można nagrywać długie ściezki dźwiękowe.Fajnie tylko jak to na makiecie by wyglądało,np. masz dworzec,wesołe miasteczko i kościół.Po dwie minuty na każdy bez sensu,po kilka sekund też bez sensu.A wszystko naraz to będzie zgiełk.Mi sie marzy właśnie cos takiego jak link podałem z możliwością nagrywania kilkunasto-kilkudziesięciu sekund dźwięku.Bo wtedy możesz zrobic taki bajer,że dajesz kilka na makietę,i uaktywniaja sie one w trakcie przejazdu pociągu,czyli np. wjeżdżasz na dworzec,słyszysz odgłosy dworca ,mijasz kościół,słyszysz odgłos wesela lub pogrzebu i bicie w dzwony,mijasz wesołe miasteczko słyszysz odgłosy zabawy.Na bardzo duże makiety to ok bo dźwieki się nie nałożą,ale na małe to nie wiadomo co puścić.A jak to wygląda-najpierw spiew ptaków,a po minucie co innego,potem jeszcze coś a potem znowu na początek.Niemniej robi wrażenie.

Kuba

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Wspomniany moduł jest dobry na małe makiety. Natomiast na większe wydaje się, że i tak często stosowany jest software do sterowania. A w softwarach są i opcje dla dźwięków z dużo większymi możliwościami. Ich liczba właściwie nie ma ograniczenia, długość też nie. Do tego ostatnia wersja WinDigipet pozwala na jednoczesne odtwarzanie dźwięków z szesnastu kanałów.

Asan

Aktywny użytkownik
Reakcje
934 19 5
Witam,tu masz stronkę z dzwiękami do ściągnięcia zapowiedzi i ruch na poczekalniach fajna sprawa mam to wgrane w dekoder zimo i jest naprawdę fajnie :LOL:

Asan

Aktywny użytkownik
Reakcje
934 19 5
Pawełek95-ja przynajmniej napisałem na temat :LOL: A jak Ci ręce opadają to se je sznurkiem przywiąż :D i pisz na temat.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
DCC 8
DCC 27
A
DCC 6
DCC 11
DCC 23