Witam
Dźwięki tworzone przez firmę leosoundlab należą do perfekcujnych i są klasą samą w sobie, ...
Zdecydowanie popieram
Zdecydowałem się na współprace z Christianem (widać go
tutaj na dachu, dla dobrego dźwięku daje
wszystko 
) bo on po prostu jest najlepszy z branży i Schlesienmodelle tylko z nim będą nagrywali dźwięki w przyszłości. Schlesienmodelle ma z LeoSoundlab zwartą umowę, że wszelkie dźwięki polskich pojazdów szynowych tylko będą robione dla Schlesienmodelle. On właśnie też opracował aktualny dźwięk do SU45 firmy Schlesienmodelle, którego można nabyć u ELVIS’a. Ale najważniejsze jest, że Christian jest lojalny wobec swoich klientów i można być pewnym, że u niego zakupione dźwięki nie wypłyną do konkurenta, tak jak u producenta dekoderów. Dźwięk Schlesienmodelle SU45 jest nadal w naszych rękach i nie wypłynął pod stołem po cichu na dekodery do konkurenta, ani nie wylądował do darmowego pobrania na stornie producenta dekoderów. Tym razem nie ma możliwości dla garażowych handlarzy ściągać sobie nasz dźwięk za darmo, i sprzedawać „dedykowane dekodery” do naszych modeli, żerując z naszej pracy za darmo

Niech sobie dalej składają z Youtube
Konkurent teraz lata rozpaczliwie jak mucha w latarce za dźwiękiem do swoich modeli SP45/SU45, bo myśleli, że my to znowu nagramy z ESU, my włożymy robotę i kasę, a oni to dostaną pod stołem za darmo, tak jak ELVISA i mnie wydudkali z dźwiękiem do EU07 i SM42. Not this time gentlemen!

Mieli na stole wszystkie dźwięki, jakie są do SP45/SU45 i stwierdzili, że te im oferowane są do niczego (miedzy innymi YouTube się kłania…). Słyszeli też dźwięk do modeli SP45/SU45 Schlesienmodelle, wiem z pewnego źródła, że strasznie się im podobał, ale oczywiście nie odważyli się zapytać o współprace, bo chyba zdawali sobie sprawę, że po aferze z dźwiękami do EU07 i do SM42, ja bym najwyżej poczuł lekkie swędzenie w środkowym palcu...
Dźwięk do SP45/SU45 planowałem wyłącznie do moich modeli na dekoderach z gniazdami MTC21. Plux22 w ogóle nie przewidywałem. Jedyny powód, dlaczego udostępniłem dźwięk na dekoderach Plux22, aby można je montować do modeli firmy PIKO, jest, że Pan Andrzej Wilk prosił o to, żeby taki świetny dźwięk był dostępny dla każdego modelarza.
Jedynie przez szacunek, jaki odczuwam wobec Pana Wilka, ja ten dźwięk udostępniłem dla wszystkich klientów modeli SP45/SU45.
Więc teraz, jak jest dźwięk dostępny dla klientów wszystkich producentów modeli SP45/SU45, nasuwa się pytanie, dlaczego konkurent na chama chcę ten dźwięk dublować, jeżeli już jest dobry dźwięk na rynku (że prawdopodobnie nie osiągną jakości jak Leo, to inna sprawa…).
Dlaczego nie dublowali w przypadku EU07, pomimo że wszystkie EU07/EP07, EU06, i ET41 firmy PIKO jadą na dźwiękach ELVIS/Schlesienmodelle? Nie tak trudno się tego domyśleć

Może to da ludziom trochę do pomyślenia, którzy ciągle twierdzą, że Schlesienmodelle dubluje konkurenta. Ten przypadek pięknie pokazuję jak rzeczywistość wygląda
Możecie się w przyszłości spodziewać dalszych dźwięków kultowych lokomotyw od grupy ELVIS/Leo/Schlesienmodelle. Mamy już nagrane 6Dg, ST43, SU46, ET22, następnie wyruszamy, aby nagrać Kibla i Sputnika, no jak się uda złapać/załatwić dwa dalsze cuda
Dźwięk do siódemek i ET41 też mam zamiar nagrać od nowa, bo jak posłuchałem, co Leo jest w stanie zrobić z ET22, to stwierdziłem, że aktualny dźwięk EU07 jest najwyżej średniej jakości.