• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Czym przykleić diodę SMD do światłowodu?

Zaqu

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
11 1 0
Jaki klej stosujecie do klejenia światłowodów i innych elementów plastikowych do diody SMD? Tak żeby było to trwałe i nie uszkodziło diody?

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.842 32 2
Cyjanoakrylem jeśli ma być wieczne, ale kleju minimalnie bo on w większej ilości może uszkadzać ledy, lub innym np. humbrolem clearsil ale ten już dużo słabszy jest.

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
W formie płynnej na bank łatwopalny, nie wiem jak po związaniu... do żarówek bym na pewno nie użył, z diodami własnie nie wiem, niby niektórzy mówią że się nie nagrzewają, ale z tego co ja widzę to tak nie do końca...
z clearfixem jest dodatkowo problem z długim czasem wiązania (24h) co może być jednak też plusem (dużo czasu na ewentualne poprawki i duża w tym czasie plastyczność) dodatkowo nie zmatowi nam elementów przeźroczystych...

Grzes

Moderator forum Sterowanie oraz Mikro-producenci.
Zespół forum
Donator forum
BGM
SMK Katowice
Reakcje
623 7 0
Z całym szacunkiem ale ...
Jeśli stosujemy światłowody, to po to, aby uniknąć kontaktu z LED - światłowód ma tylko przenosić światło !!
No chyba, że jakiejś marnej jakości ten światłowód :(

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Techniki modelarskie 7
Techniki modelarskie 3
Techniki modelarskie 3
Techniki modelarskie 7
Techniki modelarskie 7