• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Zieleń Czym obsadzić góre ?

vqsoft

Znany użytkownik
Reakcje
4 0 0
Panowie mam taką górę... strome partie chce zabarwić na skalny kolor.. górne proste i mało nachylone chciałbym obsadzić trawą. Proszę doradźcie czym to zrobić jakich produktów użyć ?
z góry dzięki za sugestie..

arch_przemo

Aktywny użytkownik
Reakcje
7 0 0
Czym obsadzić góre ?
Odpowiedź jest jedna - SWOIMI!!!!! :D:D:D;)
...
...
...
A na poważnie - polecam produkty firmy POLAK (trawy do elektrosadzenia, siateczki, maty - wpisz w google - na pewno uzyskasz wiele informacji, w tym namiary do sklepów, gdzie dostaniesz wszystko, albo jeszcze więcej)

dany

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Postaw pytanie ale nie z gatunku co jest piękne.
Jaki kolor, taki jaki podoba się Tobie. Jaka jest wydajność? Zależy ile zmarnujesz.
Jak malować skały? Farbą, pędzelkiem albo aerografem. A wcześniej można podrapać drucianą szczotką albo dłutem.
Rad postawowa sprawdź czy w najbliższym otoczeniu nie ma jakiegoś modelarza. Kontakt osobisty nieoceniony a zaraz potem youtube.
Pomaluj środek na czarno. Góra to fajny motyw. Powodzenia

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
3.318 67 5
Postaw pytanie ale nie z gatunku co jest piękne.
Jaki kolor, taki jaki podoba się Tobie. Jaka jest wydajność? Zależy ile zmarnujesz.
Jak malować skały? Farbą, pędzelkiem albo aerografem. A wcześniej można podrapać drucianą szczotką albo dłutem.
Rad postawowa sprawdź czy w najbliższym otoczeniu nie ma jakiegoś modelarza. Kontakt osobisty nieoceniony a zaraz potem youtube.
Pomaluj środek na czarno. Góra to fajny motyw. Powodzenia
Jak zwykle w pełni profesjonalna, konkretna i pomocna odpowiedź. Sam po tym już bym umiał całą makietę udekorować .....Dzięki Ci OMO.

OP
OP
V

vqsoft

Znany użytkownik
Reakcje
4 0 0
Dany dzięki za filmy - ale YouTube to ja już chyba całego przeszperałem. Nie chodzi mi o technikę a dobór materiałów

A góra już wstępnie pomalowana..

zastanawiam się co będzie lepsze...trawa elektrostatyczna czy posypka taka jak na tym filmie.. jakie macie zdanie ?

Darek1957

Znany użytkownik
Reakcje
1.479 0 0
Posadź trawę elektrostatyczną 2-4 mm. To będzie podkład. Następnie uzupełnij miejscowo trawą Heki dekovilies wildgras. Następnie wklej pojedyncze niskie rośliny i trochę kamyków imitujące spore głazy.
Górę należy najpierw wybarwić na szary lub ciemno brązowy kolor.

teigrekty2

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
4.724 112 11
Kolego, zanim Bedziesz sadzil rozne krzaki, drzewa i krzewy cierniste to trzeba calkiem przerobic ten portal tunelu. Nigdzie takiego czegos nie Zobaczysz, to by sie walilo jeszcze w trakcie budowy. Polecam znalesc watek np. o linii pomiedzy Walbrzychem i Klodzkiem gdzie znajduja sie trzy pary tuneli, fajna strona o tym watku to dolnyslask.org.