• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Chemia Czym można zmyć napisy ?

oko21

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Ja z ducato z BUSH'a grafikę usuwałem zmywaczem do paznokci, ale takim bez acetonu. Podobno da się też benzyną lakową, ale nie próbowałem.

OP
OP
Z

Zv

Gość
Ja piaskuję w piaskarce okragłym piaskiem do czyszczenia zębów o zapachu miętowym ☺ wszystkie napisy znikają w kilka sekund.

Reakcje
3 0 0
Nie każdy ma taki sprzęt Mistrzu,polecam do zmywania napisów produkt firmy LUX-Modellbau DLE 90,Druck und Lackentferner .Idzie jak burza i nie żre farby pod zmywanymi napisami a tym bardziej plastiku./chyba jest w ofercie Makieciarza/

OP
OP
Z

Zv

Gość
Piaskiem mozna tez bez piaskarki. Trochę dłużej ale rownie skutecznie. Dostępny w aptece lub hutrowni stomatologicznej. Po za tym na forum jest wiecej innych skutecznych sposobów.

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.278 16 2
A ja zawsze myślałem, że to dot3 jest bardziej agresywny. A tak 2litry dot4 zmarnowane.

Ostatnio edytowane:

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.278 16 2
No właśnie skoro Dot4 jest mniej skuteczny to czemu upalił plastik? Skoro Dot3 usuwa lakier z większą skutecznością to czy nie zagrozi bardziej plastikowi?

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.278 16 2
Sugerujesz, że za długo?
Historia wygląda tak, że od 6 rano do 22 nic się nie działo. Napisów nawet nie tknęło. Więc zostawiłem na noc. :-(
Efekt jest gdzieś zakopany w moim wątku.
Fakt po podad 24 h napisy zniknęły. Ale nie tylko one.