Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Posiadam parowóz Roco BR44 (43260). Po razebraniu celem konwersji na DCC zauważyłem mosiężną tuleję w miejscu komina. Czy to jest tuleja na generator czy może sam generator dymu? Dołączam zdjęcie owego ustrojstwa.
Nie ten. Do tego gniazda pasują generatory nr 9 10 i 11. Do DCC jest zalecany 11.
Nie wiem tylko jak w Twoim modelu jest podłączone gniazdo na generator. Czy jest osobno podłączone do gniazda DCC czy do zasilania z toru.
W tym drugim przypadku jest trochę kicha bo generator nie może pracować na sucho. Wtedy trzeba pokombinować zeby zasilanie bylo z wyjścia funkcyjnego dekodera.
Nie ten. Do tego gniazda pasują generatory nr 9 10 i 11. Do DCC jest zalecany 11.
Nie wiem tylko jak w Twoim modelu jest podłączone gniazdo na generator. Czy jest osobno podłączone do gniazda DCC czy do zasilania z toru.
W tym drugim przypadku jest trochę kicha bo generator nie może pracować na sucho. Wtedy trzeba pokombinować zeby zasilanie bylo z wyjścia funkcyjnego dekodera.